9. alkalommal idén újra Hacktivity

2012. szeptember 18. 21:51 - Csizmazia Darab István [Rambo]

1000 hacker a világ minden tájáról, magyar és külföldi előadások párhuzamosan két szekcióban, interaktív kiscsoportos workshopok, hardver hacking, lockpicking (sérülésmentes zárnyitás) live show, hacker road és többféle verseny értékes nyereményekért!.

Immáron hagyomány, hogy az eseményt neves keynote speakerek, több évtizedes tapasztalattal és nagy elismertséggel rendelkező szakemberek nyitják meg. Jeff Bardin, Chief Intelligence Officer a világ egyik legismertebb kiberbűnözés és kiberterrorizmus szakértője Amerikából érkezik. Jeff 2007-ben az RSA konferencián a biztonsági megoldások terén Kiválósági Díjat nyert. Előadásában a nyílt forrású kiberinformációszerzés (OSINT) életciklusával foglalkozik, példákkal illusztrálja a kiber kémkedést, ál-személyiségek létrehozását, blogok, közösségi oldalakon fellelhető információk gyűjtését és elemzését.


Az idei év másik vezérelőadója egy igazi lovag, Sir David Pepper az Egyesült Királyságból. Sir Pepper jelenleg a Thales UK tanácsadó testületének tagja és együttműködik a Deloitte-tal a kiberkockázatok és a nemzeti biztonság kérdésében. Előadásában Sir David Pepper bemutatja a kibertér evolúciójának eddigi történéseit és előrevetíti a közelgő trendeket.


Az eddigi legnagyobb érdeklődés mellett 48 pályázat érkezett be a konferencia programbizottságához. Pályáztak magyar előadók és külföldiek Horvátországból, Németországból, Dániából, Oroszországból, Marokkóból, Izraelből, Indiából és az USA-ból is. A bizottság harminc előadást és öt úgynevezett Hello Workshopot választott ki. A tavaly először szervezett és zsúfolásig megtelt termeket eredményező Hello Workshopok idén is folytatódnak, a cél azonos, egy adott témában a résztvevők az elmélettől eljussanak a gyakorlatig.


Akik versenykedvvel érkeznek a Hacktivity-re a Hacker Road 2. A Hacker Road idén magába foglalja a Hacktivity weboldal fejlesztője a Webshark Kft. által megálmodott Wargame játékot, az Urban Warriror zárnyitást, az RRC Kft. által felépített Splunk alapú nyomozási feladatot, és még sok egyéb érdekes akadályt. Természetesen idén sem maradhatnak ki az igazi bütykölős aktivitások, lesz hardver workshop a H. szervezésében, és Lockpicking tanulás és verseny a Lockpicking Blog támogatásával. Az eseményen az IT-biztonsági szakvizsgákkal (CISA, CISM, CISSP) rendelkező szakemberek úgynevezett CPE pontokat gyűjthetnek, amelyek a minősítésükhöz szükségesek.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása