Apple ID újraérvényesítés. Vagy mégsem?

2016. június 27. 12:28 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Újfent csalók próbálkoznak megtéveszteni az Apple felhasználókat. Az Apple Service nevében küldtek ki nagy számban adathalász levelet ismeretlenek, és ebben egy állítólagos vírustámadásra hivatkozva az Apple ID adatok újraérvényesítését kérik. És persze mi máson is kérnék, mint egy általuk mellékelt linken, ahol egy "iTunes Connect"-nek látszó tárgy várja az áldozatok begépelt adatait.

Mivel nem egy vadonatúj módszerről van szó, szögezzük le az elején, hogy ilyen típusú átverések rendre érkeztek már korábban, és igen valószínű, hogy a jövőben is lesz hozzájuk szerencsénk.

Ha kellően biztonságtudatosak vagyunk, akkor sosem kattintunk iroda/bank/szolgáltató mellékelt linkjére, jobb esetben gondolkodunk, hogy a levél tartalma valós-e, hihető-e, esetleg a subject vagy a tartalom alapján előbb rákeresünk a neten, hátha egy tipikus csalás, mint most ez itt.

Ha valaki mégis benézi, és begépeli az e-mailcímet, valamint Apple ID név és jelszó adatokat, akkor látszólag mindenfajta ellenőrzés nélkül egy számlázási oldalra visz át.

És a dolog itt kezd igazán érdekes lenne, mert ugye itt már a jól ismert bankkártya adatok lejárattal, CVV kóddal is kéri.

Az Apple továbbra is várja, hogy mindenféle csalással kapcsolatos észrevételeket a reportphishing@apple.com címükre jelezzünk feléjük. Emellett pedig az is egy hasznos feature lehet némely jelszókezelő alkalmazásban, hogy csak a megfelelő webhelyen engedi az elraktározott jelszóval való belépésünket, ha ettől eltérés tapasztal (pl. idegen IP, hasonmás oldal) akkor pedig figyelmeztet.

Persze a legjobb védelem az, ha óvatosak és biztonságtudatosak vagyunk.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Souky Sanjay 2016.06.28. 00:04:49

Nem csak az Apple csalók próbálkoznak,hanem PayPal adatokat akarók is.Naponta jön,mind a kettő.
süti beállítások módosítása