Nyertünk a Google-MS e-mail lottón \o/

2019. február 20. 19:31 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Többször is írtunk már különféle spamekkel kapcsolatban, volt amelyik azt állította, hogy Bill Gates elosztogatja a vagyonát azok között, akik írnak neki, vagy ingyenjegy Disneylandbe volt további rengeteg 419 típusú csaló, de most azért meg kell állni egy röpke pillanatra, amikor egy hazánkfia állítja, másfél millió dollár várja toporogva türelmetlenül, hogy átvehessük. Kozák Péter, köszönjük.

Tényleg a spam mappa legmélyebb bugyraiban találtuk, de szerencsére rábukkantunk, reméljük nem késsük le vele a határidőt :-) Elsőre sem a levél feladója, sem a válaszcíme nem ébreszt olyanfajta bizalmat, mintha egy multinacionális vállalat ügynöke szólítaná meg az embert, pedig az üzenet ígérete szerint itt nem is egy, hanem egyszerre két technológia óriás is elénkbe siet remek híreket közölni: egyikük a GOOGLE, míg a másik a "MICRO SOFT", így sármosan különírva.

Egy kicsit ugyan veszít a levél magasztosságából az a tény, hogy a levél tárgysora szimplán csak "FROM PETER", nem pedig valamilyen ünnepélyes és hivatalos gratuláció, "You won" vagy valami ilyesmi.

Aki még nem tudta volna, vagy másképpen fogalmazva mint az közismert, ez a két derék nagyvállalat, akik egyáltalán nem akarják bevételeiket offshore cégekbe bújtatni, vagy trükkösen más kedvezményesebb környezetű országokban azt leadózni, szóval náluk már bevett szokás, hogy minden hatodik évben hat szerencsés e-mail cím tulajdonost kiválasztanak, akiknek aztán másfél millió dollárt (olyan 418 milla magyar forintban) adnak gálánsan, hiszen megtehetik, mi pedig természetesen megérdemeljük.

Mindenki jegyezze meg, hogy 2019+6=2025, vagyis aki most nem kapott ennyi pénzt, az legközelebb majd csak 2025-ben reménykedhet, addig inkább lottózzon vagy totózzon. Igaz, ahhoz pénzért szelvényt kell venni, mennyivel frankóbb az ingyenes e-mailcímmel, mindenfajta dologi ráfordítás nélkül kaszálni.

Íme a teljes levél, illetve annak csak a fekete-fehér fénymásolata beszkennelve, rajta a Google Awards Lottery Office hivatalos bélyegzőjével - jelentsen ez bármit. És hogy a nyereményünket átvehessük, nincs is semmi más dolgunk, mint a teljesen hivatalos e-mailcímre - vince87167@europe.com - elküldeni személyes adatainkat: teljes nevünket, lakcímünket, telefonszámunkat, foglalkozásunkat, és a fénymásolt lapon már szereplő azonosítószámokat: batch number, reference number, winning number.

Érdekes, hogy minek nekik a foglalkozásunk, lehet hogy ha FBI ügynököt írunk, akkor váratlanul megszakad a levelezés? Az általuk küldött azonosító számok visszaküldése pedig egyszerű ügyfél szívatás, vagy esetleg a hivatalosság idiótisztikus látszata.

Az aláíró pedig nem más, mint maga híres Peter Kozák, akinek mindössze annyi a feladata, hogy hat évente hat darab e-mail küld ki a szerencsés nyerteseknek, ez egy elég jó állás lehet már így önmagában is. Természetesen megadtuk a szépen kért a információkat ;-) (ja nem), és ha valóban megérkezik az összeg, akkor abból egy nagyszabású antivirus.blog sörözést is tartunk ennek örömére. Hű, most jut eszembe, hogy nem satíroztam ki a győztes referencia számokat, csak nehogy valaki orvul megelőzzön ;-)

Korábbi szerencsés nyertesek kommentjeit addig is szívesen fogadjuk, részletes élménybeszámolóval, mire mennyi ment a nyereményből. De az esetleg idelátogató Frady Endre erre az alkalomra írt alkalmi szösszenetét is örömmel olvassuk a témában, egyszer ugyanis már meglátogatott minket, ha valaki kihagyta volna, íme a nekünk komponált mű :-)

7 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.02.21. 21:04:09

Kedvencem, amikor szemelyesen engem valasztottak ki a X-millios fodijra. De hiaba valasztottak engem szemelyesen ki, erdemeimet elismerendo... meg a nevemet sem tudjak !!! Hehehe.
Es van a Publishers Clearing House, amin eleleted vegeig kapod a heti 5 (vagy 7?) ezer dollart ha megnyerted. Ja, az eselye egy a 2,4 billiohoz , cserebe be sem nevezhetsz, ha nem vasarolsz szinte napi szinten valamit toluk (szegeny szomszed neni mar kolcsont vett fel a hazara, hogy vasarolni tudjon toluk, merthat o ugyis mar majdnem nyert, csak meg egy utolso lepes es megketszerezi az eselyet...)
A leggyakrabban bedolo aldozatok szerintem onnan kerulnek ki, amikor x bolthalozattol kapsz egy emailt, ahol meg raadasul vasarolni is szoktal, "nyertel" egy 5ezer Ft-os levasarolhato utalvanyt. A nyeremeny nem tul nagy, de mar lehet venni rajta valami hasznosat, es az oldal, ahova a "kattints hogy megkapd az utalvanyt" -gomb visz, megszolalasig hasonlit az adott bolthalozat oldalara. Es akkor mar csak a szemelyes adataidat kerik...es mennyien igazinak hiszik!

Pyrrhus 2019.02.21. 21:12:41

Ezeknél a következő lépés az szokott lenni:
1. add meg a bankkártya adataidat, természetesen a CVV/CVC kódot is (Card Verification Value/Code)
2. a nyeremény felvételéhez előbb át kell utalnod nem kevés összeget a felmerülő költségekre.
Esetleg nem is utalni kell, hanem pénzt kell küldeni egy névre, valamelyik pénzküldő cégen keresztül. Ha bejött, akkor újabb összegeket kérnek.

Én már akkor le szoktam lőni az ilyen ügyeket, amikor valamelyik program felajánlja, hogy a fizetős változatát X ideig ingyen használhatom. Mert a következő oldalakon nem csak mindenféle adatomat akarják, hanem a bankkártyámét is.
Az ingyeneshez bankkártya adatokat.
Anyád!
süti beállítások módosítása