Így nem lett ingyen Samsung S9 telefonunk

2019. november 14. 16:26 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Időről időre egy-egy könnyedebb posztnak is helyet adunk, ezúttal egy átlagos napon beeső átlagos adathalász próbálkozás vidította fel a napunkat. Kedves Firefox felhasználóként a mai gyönyörű napon Samsung Galaxy S9-et nyertünk, vagy nyerhetünk, vagy mégse.

Személyesen minket (hát ki mást?) választottak ki, hogy részt vehessünk a kérdőív kitöltésen. Vélhetően a "Milyen gyakran használja ezt a böngészőt?" kérdésre adható legfrappánsabb nyertes válasz egyedül a "Soha".

Mennyire voltunk elégedettek a korábbi verziókkal szegezi nekünk a következő fogós, ravasz keresztkérdést, reméljük ezen sem fogunk elvérezni, és a végére sikerül a telitalálatos szelvényt kitölteni.

Lassan, de biztosan igyekeznek minket a sarokba szorítani, ezúttal a "Használ más böngészőt?" kérdésre csak annyit motyoghatunk zavartan, hogy izé, Tanár úr kérem, én készültem.

Végül a Samsung Galaxy S9 nyeréshez szükséges legfontosabb, negyedik kérdés következik, miszerint milyen gyakran internetezünk. Úgy látszik, itt már szofisztikáltabb az űrlap, mert hiányzik az első kérdésnél választott kedvencünk, a "Soha" válaszlehetőség.

Ezzel tehát sikeresen kitöltöttük a "2019-es éves látogató kérdőív undefinied" nevű felmérést, irány hát a hőn áhított nyeremény telefon. Szemlátomást már sokan nyertek korábban, ezt pontosan láthatjuk a hiteles kommentekből.

Gál Fruzsina boldog, Varga Andrásnak ma érkezett meg, Tamás Blanka életében először nyert és Bognár László is elégedetten rebegi el a köszönöm szócskát ;-). Van-e ezek után bárki, aki csak egy szemernyit is kételkedne a dolog hitelességben és nagyszerűségében?

Újabb weboldal domain, hmmm, úgy látszik regisztrálni is kell a nyeréshez. Hát ez a végső semmiség már végképp nem állhat az utunkba, hajrá előre!

De jaj, utolsó lépésként életkor ellenőrzés következik. És itt nem intelligencia teszt, vagy hasonló vár minket, hanem a bankkártyánk adatait kell begépelni. Nyilván aki a kártyán szereplő nevet, a kártyaszámot, és a lejáratot, valamint a biztonsági CVV kódot is be tudja gépelni, az már tutira elmúlt hat éves, hiszen tud írni-olvasni, életkor ellenőrzés pipa.

Azonban innen már sajnos nem visz az út sehova, hiába kattingatunk, nem történik semmi. Igaz, eddigre már begépelve a teljes nevünk, e-mailcímünk, bankkártya számunk, a kártyánkra írt név, a lejárat, és a biztonsági CVV kód, reméljük nem került rossz kezekbe ;-).

Így viszont maradunk a régi telefonunknál, szerencsére még szépen működik, pedig mi annyira akartunk hinni a fránya szerencsében, hogy csak na :-)

4 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Head Honcho 2019.11.14. 17:57:47

És akkor szépen leemelődik a pénzünk a számlánkról, ha már ennyire sükebókák voltunk.

2019.11.15. 07:57:07

Ez nekem is fel szokott néha jönni. Emiatt utálom a Firefoxot, de nincs jobb.

Pierr Kardán 2019.11.15. 08:13:27

Firefoxon még sosem találkoztam ilyennel, pedig minden nap legalább 3-5 órát használom.

Egy ideig a gmail fiókomra sok ilyen jött, de ott is rendet raktak, alig kapok mostanában ilyet. Indamail, freemail sajna továbbra is gáz, ott minden nap 10 cm-el meghosszabbíthatom a farkamat, ha a módszerek fele működne, már Párizsig érne :-))

Péter454 2019.12.12. 23:33:07

Hát én sem nyertem, pedig beírtam mindent a kártyáról.
Lehet, hogy az volt a baj, hogy már vagy 6 éve lejárt, meg a hozzátartozó számla is megszűnt? :-))
süti beállítások módosítása