Vírusmentes Boldog Új Évet 2021.

2020. december 30. 10:57 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Itt a Szilveszter, az esztendő utolsó napja, búcsúznak az Óévtől a blog szerkesztői, tanácsadói testülete, a teljes jogkörrel felruházott igazgatótanácsi tagság, valamint a felügyelő bizottság, és a felügyelő bizottságot felügyelő bizottság tagjai ;-)

Az évvégi búcsú előtt még kikerestük az idei év első három legfelkapottabb témáját.

A harmadik legolvasottabb poszt (8424) az volt, amelyben a sextorsion kifejezés került a figyelem homlokterébe. Ugyanis májusban egy olyan támadási hullám indult, amelynek lényege, hogy a támadók állítólag megszerezték a jelszavunkat, és állítólag "egyszemélyes intim helyzetben" lestek ki bennünket a webkameránkon keresztül.

Második helyezett (9430) az az áprilisi bejegyzés lett, amely már javában a Covid helyzet alatt keletkezett. Ebben a "hagyományos", átlagfelhasználók elleni zsarolóvírusos támadásban ugyanis az is megjelent, hogy az áldozatot és családtagjait azzal fenyegették, hogy koronavírussal fertőzik meg őket, ha nem kapják meg a követelt váltságdíjat. 

A vitathatatlan első helyezett (18043) pedig nem más, mint a júniusi SimSwap csalás esete egy OTP magyarországi ügyféllel incidens volt, 30 milliót loptak el tőle a csalók. Ez egy olyan egyre inkább terjedő csalási forma, ahol a célszemélyről begyűjtött, kiszivárgott, ellopott személyes adatok birtokában az ügyfél nevében SIM kártya cserét kezdeményeznek a mobilszolgáltatónál, és onnantól kezdve már ők kapják a banki kétfaktoros jóváhagyó és tájékoztató SMS üzeneteket.

Nem maradt más hátra, mint hogy Mindenmentes Boldog Új Évet kívánjunk, menteset mind a hagyományos COVID típusú, mind pedig a számítógépes vírusoktól. Egészséget, boldogságot, sikert, belső békét minden kedves olvasónknak. 2021-ben pedig megyünk tovább, és folytatjuk a megkezdett munkát.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása