Leveringa függesztés csomag részére

2024. június 24. 13:25 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Nagy az Isten állatkertje, és a mondás szerint alacsony a kerítése. Ha valakinek szigorú utasításba adták volna, hogy készítsen egy minél kreténebb, első látszatra is ordítóan hamis "FedEx Express" csomagértesítő e-mailt, akkor esetleg járhatna érte egy csillagos ötös. Ellenkező esetben talán a természetes vagy a mesterséges intelligencia egy kevésbé sikeres munkába állításának disztópikus mintapéldája került ezzel a szemünk elé.

Még Török Szultán, Fülig Jimmy vagy Tuskó Hopkins alaphelyzetben tanúsított helyesírási ismereteit is mélyen alulmúlja az üzenet szövegezése, bár közös erőfeszítéssel talán ők is képesek lennének hasonlóan mélyen szánalmasra, de csak minimum 4-5 üveg kantinbéli rum elfogyasztását és alapos megvesztegetést követően.

A nagy tudású elkövetőknek itt látszólag még azt az apróságot sem sikerült egyértelműen eldönteni, hogy most a DPD vagy a FedEx futárszolgálat nevében próbálkozzanak, így lett hát belőle biztos, ami biztos, kettő az egyben. Irány tehát a "PROBLEMFELOLDODIK" gomb...

"A FÜGG. CSOMAG SZÁLLÍTÁSA i.csizmazia, Van (1) csomagod vár kézbesítésre. Használja kódját a követéshez és a kézbesítéshez" szöveg magáért beszél, csendőr pertu és magázás egyszerre.

További sikeres Darwin díjas mondatok: "Legyen és találd meg a napot!", illetve "Ez automatizálja az ügyfélszolgálati robotunktól érkező e-maileket. Még nem tudnak olvasni, ezért kérlek, ne válaszolj neki." De amúgy ez sem rossz: "Az ajánlat múlva lejár: 6:24"

A "...raybane/xaxiiiiiii.html/..." érdekes módon sem a DPD, sem a FedEX hivatalos doménjére nem hasonlít, emiatt esetleg aggódni kellene? Mindenesetre a kiírás szerint a mi hétköznapi földhözragadt véleményünk roppant fontos nekik, és ezért cserébe ugyebár vár ránk a vadiúj iPad Pro.

Ráadásul többek közt még Papp Adrienn is pozitívan kommentelt ide, mire várnánk hát ezek után, nyereményre fel, fordítsunk mi is a 100-ik percben!

Netezési és vásárlási szokásaink önbevallásos alapon úgy tűnik, annyira elképesztően értékesek, hogy ezért drága hardvereket osztogatnak csak így nyakló nélkül, ez ugye roppant hihető. Ja nem.

Mi egyébként mindannyian "iPad/tablettán" szoktunk intézni mindent, miért más talán nem?

Szerfelett igyekeztünk a kattintásokkal, így "Az ajánlat múlva lejár: 5:19"-re már sikeresen végeztünk is, jöjjön az egy perces úgynevezett munka jutalma, a többszázezer forintos Apple cucc, ez most már egyértelműen jár nekünk.

Irány hát a "GÉNYELD MOST" felirat! 5-7 nap múlva biztosan megérkezik.

Megadjuk izibe a személyes adatainkat, név, telefonszám, e-mail cím és a pontos lakcímünket, hova kérjük a nyereményt. Hogy mi a túróért kérdezik meg újta az e-mail címet, amikor éppen most írtak nekünk ide erre a címre, az Élet egyik nagy rejtélye.

Ezen értesítettek minket, hogy mi nyertünk izéé vagyis hogy csomagunk jött, vagyis izéé mégis nyertünk és közben csomagunk is jött egyszerre? Na nem csoda, hogy a gyengébb idegzetűek itt már elveszíthetik a fonalat ebben a fortyogó kánikulai hőségben.

Illetve most látjuk csak, hogy van egy előre fizetendő szállítási díjnak nevezett dolog, bár mindössze 729 forint. Ilyen sóher bandát, adnak egy 400 ezer forintos tabletet, de a 729 forintot fizessünk ki nekik előre, smucigok.

Még két dolog tűnik fel érdekes módon: a kérdőívet akárhányszor ki lehet tölteni, és akkor akárhány darab iPad Pro eszközt kapunk? Illetve az apró betűs szövegben feltűnik, tudtunkon kívül előfizettünk valamiféle "szolgáltatásra", aminek a díja mostantól automatikusan és rendszeresen vonva lesz, de lemondhatjuk. Na most lett elegünk az egészből...

Hölgyeim és uraim, egy újabb gépies lélektelen csalást láthattunk, ebből 12 egy tucat. Sokat nem dolgoztak vele a pénzünkre azért mégis ácsingózó emberkék, de még így is félő, hogy sajnos lesznek olyanok, akik örömmel begépelnek mindent.

"Legyen és mindenki találja meg a napot" - ennél frappánsabb zárómondatot viszont még talán a ChatGPT sem tudna iderittyenteni.

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2024.06.24. 23:44:41

Én már nagyon régóta nem értem, mire is szolgálna ez a CVC kód, ha mindenhol meg kell adnom. A bankok az ezt ismerőknek tágra nyitják a kaput. Ha valahol közvetlen kártyalevonással kell fizetnem, sarkon fordulok, felejtsenek el. Még a PayPal sem az igazi, mert engedély nélkül bármikor levonnak a számlámról, ha szerintük hiteles igénylés érkezett hozzájuk, szóval végül is ők is csak egy beépített ember a rablóbandából. Ideje lenne újragondolni a pénzünk őrzését.

Nota bene: én készpénzben tartom a csöppnyi vagyonomat, én nem fogok efféle szélhámosok miatt állandóan idegeskedni. Hozzám körülményesebb betörni, mint valahonnan a világ végéről a bankomba. És ha hozzám betörnek, arról legalább tudni fogok, lesznek nyomok, bizonyítékok, meg egy remény. Ha a bankból elviszok a pénzemet, akkor ők erre azt fogják mondani, hogy biztos én adtam meg a tolvajnak a jelszót. Mondom, tessék valami jobb módszeren gondolkodni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2024.06.25. 09:30:24

:D
Ne kritizáljuk őket, mert akkor elkezdenek fejleszteni.Így meg azonnal látható, hogy balf@$zok próbálkoznak csak, lehet bátran ignorálni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2024.06.25. 09:35:57

Ez a kapca kód a komment elküldésénél is, egy igazi mocskos troll.Aszondja, kattintsam be a képen a buszt.Erre fel van egy villamos...Szokta ezt motor vs bicikli viszonylattal is játszani.Elképesztő.
:D
.
@Androsz: Hát ja, lehetne még bőven fejleszteni.Nekem az szokta kib_ni a biztosítékot, hogy ha valami szolgáltatást kritizál az ember utólag, pl. egy hotelt; akkor simán tudnak utólag ráterhelni büntetést a kártyára a negatív kommentért.És ezt a bank hagyja, kifizeti, és ránk terheli.A pof@'m leszakad.Én még nem jártam így, de olvastam már ilyet, simán elhiszem, hisz ott van a fikázott cégnél minden kártyaadat, meg tudja tenni, ha akarja.Tulképp az egész megtakarítást is be tudná söpörni valszeg...Az ész megáll.Ilyenkor jó a virtuális kártya, amire épp csak annyi pénz van feltéve, ami az adott dolog kifizetéséhez kell, utána a kártyaszám többet nem használható...
süti beállítások módosítása