Spóroljunk az erőforrásokkal

2007. november 28. 13:21 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Egy új és okos dologgal egészítették ki a VirusTotal weboldalt, amelynek következtében még gyorsabb válaszidőt remélhetünk a gyanús fájlok vizsgálatánál.



Az már eddig is működött, hogy magas rendszerleterheltségnél választhattuk az e-mailes küldést, ekkor az elemzés eredményét szintén levélben kaptuk meg. Tapasztalataink alapján a napközbeni munkaidő derekán, úgy 9 órától délután 17 óráig igen sokszor kellett sorbanállni, és a 2-3 percnél hosszabb várakozási idő sem volt ritka. Az újítás lényege - és itt jön képbe megint a jó kis MD5 hash - hogy az elemzendő fájl MD5 lenyomata alapján a rendszer képes visszakeresni a már elvégzett vizsgálatokban, és felajánlja a korábbi eredményt. Ezt megtekinthetjük teljes részleteiben, vagy ha bármilyen okból úgy gondoljuk - például régebbi a korábbi eredmény - ismételt elemzést is kérhetünk.



Valószínűleg sikerül ezzel is rövidíteni a csúcsidős várakozást, rá fogunk kérdezni spanyol barátainknál a részletekre, az új kiegészítés magyar fordítása pedig (jelenleg angolul van)  hamarosan megjelenik.



Ha a bankautomatáknál is az lenne az alapértelmezett, hogy _NE_ adjon ki egyenlegértesítőt, és ehhez 2-3 gombnyomás kellene pluszban, nem lenne haszontalan dolog sem adatvédelmi, sem utcatisztasági szempontból :-)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása