Többet ér a WoW login, mint a bankkártya adat

2008. szeptember 03. 11:32 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Több különböző antivírus statisztika is arról számol be, minden eddiginél intenzívebb a MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Games) játékosok adatai ellen indítótt trójai támadás hullám.

A belépési adatokat fürkésző, billentyűzetleütés naplózót (keylogger) telepítő kémprogramok igazi reneszánszukat élik, erről számol be az ESET a 2008-as esztendő első félévét felölelő beszámoló. A január eleje és június vége közti időszak második helyezettje lett az az online játkosok elleni Win32/PSW.OnlineGames kártevő, melynek nevében a PWS magyarul PassWord Steal, azaz jelszólopót jelent.

A Symantec cég is hasonló tapasztalatokról számol be, eszerint míg egy lopott Wow (World of Warcraft) login feketepiaci ára 10 dollár, addig egy "sima" bankkártya adat mindössze csupán 50 centet kóstál a bűnözöi körökben. Úgy tűnik, az elmúlt években a sebezhetőségek kihasználásával mind jobban erre a területre is fókuszálnak.

Ugyancsak a virtuális és játékvilágok elleni támadások hangsúlyosabbá válásáról tudósít a McAfee egyik augusztusi kiadványa, vagyis látni kell, egyesek pénzt látnak és pénzt is tudnak csinálni az ilyen lopott adatokból - igaz megnyugtatásul közölhetjük, ezek az adatok természetesen nem a magyarországi, hanem a nemzetközi észlelésekre vonatkoznak.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csutka 2008.09.08. 23:15:46

Kockázatos magas szinten tolni az MMOkat... és valóban sok accountlopásos történettel találkozom mostanság.
süti beállítások módosítása