Facebook jelszó érkezhet-e exe-ben?

2010. március 26. 18:40 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Itt a tavasz, IWIW üzenetek szállnak a széllel, de a Facebook felhasználók is megkapják a maguk hivatalosnak látszó municióját.

Ugye amikor spamet válogatunk - már mint utólag szemmel, mert remélhetőleg a rabszolga munka nagyját már mindenki valamilyen automatikus szűrővel végezteti - első pillantásra ordít, ha a nemkívánt levél feladója Alonso Hillary, Eduardo Lenin, Jesus Sanchez, Approved Viagra vagy Csing Csang Csung: ez mehet is azonnal a kukába. Ennél egy fokkal szofisztikáltabb, apró gondolkodásra késztethet, ha maga a nagyhatalmú Mailer Daemon, egy nemzetközi bank vagy éppen mi magunk szereplünk az elektronikus üzenetek feladójaként. És megint kicsit más a helyzet, ha valóban felhasználói vagyunk egy szolgáltatásnak, például a Facebook pont egy ilyen hely.

Itt már jó eséllyel írhatnak olyan megtévesztő leveleket, aminél az átlag nem szisszen fel rögtön (nem fél, mert nem is banktól jön). Sőt még milyen kedvesek is, hogy a jelszóváltoztatásra, új jelszó megerősítésére figyelmeztetnek, szóval rendesek ;-) A levél aláírása pedig: a Facebook csapata.

Ami nem szokványos viszont, hogy egy új jelszó az e-mail üzenet mellékleteként érkezzen exe vagy zip fájlként az üzemeltetőktől. Ez kizárt. Ha ez önmagában minden felhasználónak azonnal szemet szúrna, már jobb lenne a világ.

A sors fintora, hogy kevés, ha valaki nagyon erős jelszót használ (fgGj/8893!%!'_ö9Gz5"), de közben ezt pedig lefuttatja. A folytatás pedig valószínűleg az adózási időszak beköszöntével fog majd megjelenni, gyors hatékony adóvisszatérítés, csak most, csak önnek, 24 órán belül visszautaljuk a kétszeresét, ajándékba örökélet plusz két év, ingyen sör, csak kattintson már végre, esdeklünk, könyörögve kérjük...

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atko 2010.03.26. 19:57:18

Nekem van egy tuti fakebook jelszavam. Nem regisztrálok iwiw és face és egyéb book oldalakra. A twitter miatt még az amúgy jól indult webisztánt is elfelejtettem örökre. Aki hülye haljon meg. Ez több millió éve bevált! Miért változtassunk épp most rajta? Éljen az evolúció!
süti beállítások módosítása