Bővült a szupercsapat

2010. augusztus 02. 11:45 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Egy új taggal immár negyvenkettő biztonsági program ellenőrzi a VirusTotal oldalra feltöltött gyanús állományainkat.

A SUPER AntiSpy néhány napja hivatalosan is bekerült a motorok közé, és bár még a dokumentáció/névjegy részben egyelőre nincs feltüntetve, de a vizsgálatoknál már működik. A SAS egy 2004-ben alapított amerikai cég terméke, amely kifejezetten kémprogramok észlelésésére készült. A kémprogramirtó ingyenes változata csak kézi keresésre, míg a fizetős változata már valósidejű védelemre is alkalmas. A Panicware cégnév inkább azoknak lehet ismerős, aklk használták korábban a fejlesztők egy másik programját, a Super Ad Blocker alkalmazást, mellyel blokkolhatóak a flash, popup, popunder, Messenger, stb. alatt megjelenő kéretlen reklámok.

Három éve a Virusok Varázslatos Világa legelső része is foglalkozott az akkor még 32 viruskeresőt egyesítő Virus Total oldallal annak apropóján, hogy a weboldal magyarul is elérhetővé vált. Azóta is folyamatosan fejlesztenek a spanyol Hispasec munkatársai.

A motorok bővítése mellett az EXE típus elemzéseihez hasonlóan az igen sebezhező PDF formátum vizsgálatához is integráltak egy PDFID fejlécelemző programot, de a vizsgálat sebességére is jótékonyan hatott, amióta a kereső motorok immár nem egymásután ABC-ben rontanak neki a vizsgált kódnak, hanem csoportokban párhuzamosan, és a kijelzés menetközben rendezi aztán őket találati listába.

Ezeken kívül nem csak a hagyományos weboldali feltöltési módszer használható már a vizsgálathoz, hanem küldhető a minta e-mailen keresztül is, de lehetőség van a VirusTotal Uploader telepítésére is, amelynek segítségével a Windows Intézőbe beépülő helyimenüjéből egy jobb egérkattintással is elküldhetjük a vizsgálandő állományt.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása