Inkább lottózzunk

2012. március 20. 11:11 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Egyszer már terítéken volt a közelmúltban az interneten át érkező könnyű nyeremény, akkor a Samsung Galaxy volt a vágy titokzatos tárgya, akkor bruttóilag 2032 forintos SMS áron lehetett harcba szállni az úgynvezett "játékban". Mostani esetünkben iPad 3-at tesztelhetünk és tarthatunk meg - persze ingyen. Na ki nyer ma?

Trükkös üzenet volt, van és lesz, ezzel meg kellene barátkozni, és ennek ellenére lehetőleg nem bedőlni neki. Most olyan apróságokról, hogy nem is iPad 3 a neve, hanem hivatalosan "New iPad" nevet kapta a keresztségben - nem is beszélünk, inkább a realitásérzéknek kellene dominálnia adott esetben: Bill Gates nem osztja szét a vagyonát, ahogyan nem kapunk 1000 USD értékű Victoria's Secret ajándékot ingyen, és az ingyen iPad 3 sem ránk vár, ez a szomorú és fájó igazság.

Ebben az átverésben kéretlen email üzenetet kapunk, és már a levél tárgya sem hagyja hidegen az embert: "Hova küldhetjük az ingyen iPad 3-at? Csak tesztelje és tartsa meg! Bővebb info a kattintás után." Aki kattint, és nem a NoScript feltétlen őszinte elkötelezett híve, kap egy testre szabott képernyőt, melyben gratulálnak, az IP címünk földrajzi helyzetéből hasalnak egy települést, ami vagy pont a miénk vagy szomszédos, és máris lehet újabbat kattintani, kiválaszthatjuk a nyereményünket, hát persze, gyere gyorsan Peg, Kelly, Bud és Jefferson.

Ám a nyeremény nem létezik, helyette a neverending survey kitöltögetés annál inkább. Már annyira szánalmasan egy kaptafára készülnek ezek az átverések, hogy igazság szerint mindez csak az újszülötteknek lehetne új, ám sajnos mégsem így van. Hogy aztán a NakedSecurity tanácsa alapján valóban inkább lottózni kellene ehelyett, azt már az olvasók gazdag fantáziájára bízzuk, hisznek-e még egyáltalán az ilyesmiben.

Mindenesetre akár így, akár úgy döntünk, a tesztelhető ingyen iPad 3-ra ennek ellenére semmiképpen ne várjunk.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása