A Leopárd is megkapta végre a maga tapaszát

2012. május 17. 11:05 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Bár az Apple jellemzően csak a két legutolsó operációs rendszer verziót szokta leginkább frissíteni, a Flashback kártevő miatt kialakult helyzetben most szerencsére mégis megjelentek a 10.5 Leopard alá is a biztonsági javítások. Ami nagyon jó hír, mert a Mac táborban még minden hetedik felhasználó gépén a 10.5 fut.

Korábban már hírt adtunk a 10.7 és 10.6 rendszerekhez kibocsátott update-ről, aminek a legnagyobb apropója talán az volt, hogy a neve "Flashback Malware Removal Tool" lett a keresztségben. Az OS X változatokból a két legújabb a 10.7 Lion és a 10.6 Snow Leopard, és az új verzióra való átállás lényegesen fájdalommentesebb - értsd olcsóbb - mint egy Windows esetében, a nagyjából 99 USD-vel szemben itt mindössze 30 dollárt kell leszurkolni. A támogatás átlagos időtartama azonban már lényegesen rövidebb, általában csak a két legutolsó operációs rendszer verziót érinti, itt a Microsoft - még ha nem is csak az XP-t nézzük - akkor is lényegesen hosszabb időszakot fed le.

Az Apple javítások frekvenciája azért még mindig hagy maga után némi kivánnivalót, remélhetőleg ez is javul majd a jövőben. Aki pedig biztonsági programokon töri a fejét, az választhatja az App Store-ban is elérhető ESET Cyber Security programot, de jelenleg ingyenesen letölthető és kipróbálható az ESET új béta verziós Cyber Security Pro alkalmazása is, amely már tűzfalat és a szülői felügyeletet is tartalmaz.

További érdekesség lehet még a Mac-eseknek a DNSCrypt nevű alkalmazás, amely a DNS-lekérdezéseket teszi biztonságosabbá - ez utóbbi programot nem csak OS X, hanem immáron Windows alá is elkészítették.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása