Norton, a gyors-lassú...

2007. október 11. 10:31 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Még a látszatát is szeretném elkerülni, hogy Norton ellenes lennék. Peter remek könyvein nevelkedtem, abból (is) tanultam a programozói szakmát, sőt a családban is van, aki még a mai napig is a sárga dobozos programokra esküszik, és teljesen elégedett velük. Szóval az úgy volt - tisztelt Bíróság ;-) - hogy volt szerencsém végigülni az Informatikai Biztonság Napján megtartott szakmai előadásokat, benne az új Norton Security 2008 csomagról szóló bejelentéssel. Az előadást hallgatva először akkor lettem egy kicsit szkeptikus, amikor azt hallottam, a rengeteg új és javított funkcionalitáshoz állítólag 24 MB memória foglalás elegendő. Szerepelt azonban egy olyan kocka is a slideban, ami a túl magas víruskeresési sebesség káros voltát ecsetelte (szegény AVIRA, és NOD32 itt lesunyhatta volna a fejét, amiért oly gyorsan teszik ezt;-).



Erre mit látok egy tegnapi Számítástechnika cikkben :-O Még a szalagcíme is formaegyes filmeket idéző: "Norton Security: felpörgetve".



Benne pedig az alábbi idézet szerepel:

"Emellett a Norton Internet Security 2007-hez viszonyítva a 2008-as termék felhasználói felülete 22 százalékkal gyorsabban reagál, és a gyors-szkennelést 39 százalékkal gyorsabban hajtja végre. Volt szerencsénk kipróbálni a termékeket, így meg tudjuk erősíteni a fentieket, valóban kevésbé fogják meg a gépet a korábban próbált biztonsági alkalmazásoknál - gyakorlatilag nem tapasztalható semmiféle zavaró lassulás."

Eddig az idézet. Kezdek akkor végképp semmit nem érteni. Lehet, hogy a sebesség csak addig átok, amíg másé, ha már a miénk, akkor már áldás?
3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ati82 2007.10.30. 11:07:36

Tényleg elég furcsa meghatározások.
De ez csak irigység...
Én szerintem, amit régen el...tak a nortonék, azt a nod32 teljesiti folyamatosan és most már szeretné visszaszerezni a régi kuncsaftokat, amit elvesztett a Norton a Nod32 előnyéből származóan....

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2007.10.30. 11:28:08

Szia :-)
Tényleg nem bántani akartam őket, de valahogy van egy olyan érzésem, hogy a technikai szakemberek a háttérben megfelelően tudnak beszélgetni, együttműködni, közben pedig a kereskedelmi és a marketing fronton meg sok a valós vagy vélt sértés, konfliktus, különösen itt Magyarországon.
Azt pedig már nem is mertem odaírni az eredeti cikkben, hogy Peter Norton a vírus korszak hajnalán nonszensznek és nem létező problémának titulálta a dolgokat, azt mondta: ez csak egy városi legenda, és annyi alapja van, mint hogy krokodilok úszkálnak a New Yorki csatornákban. Aztán csak később ébredt rá, hogy muszáj felkapaszkodnia a szekérre, ha nem akar lemaradni.
Azért azóta jól belehúztak, és nyugaton nem lehet úgy bemenni egy számítástechnikai üzletbe, hogy plafonig érő sárgadobozos polcokkal ne találkozzunk ;-)

Ati82 2007.10.30. 12:02:44

Lehet.De ez nem nyugat. A Kereslet és Kinálat nem úgyanaz...
Igaz, függ egyik a másiktól, de attól , hogy a "polcokon" tömve van a Norton termékekkel, az nembiztos, hogy keresik is olyan arányban...
Egyébként itthon is bárhova bemegyek(számtech bolt vagy bevásárló központ, stb) a polcokon csak a Kaspersky és Norton termékeit látom kirakva kinálatban, pedig Keresettebb "itthon" a Nod32 ;)
süti beállítások módosítása