Eladó az e-mailcím gyűjteményem

2007. november 14. 16:28 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Sokféle spamet kaptunk már, tele velük a padlás. Ami most érkezett, az egy kicsit különbözik a többitől, bár azt azért nem állíthatnánk, hogy kiemelkedik közülük, mint gladiátor az eunuchok táborából. Emberünk - a tücsök és hangya nyomdokain járva - szorgos nyári munkáját kívánja aprópénzre váltani. Vajon az NHH mit szólna mindehhez?



A levél maga a következő:

Nagy Sándor vagyok, és szeretném eladásra ajánlani a nyár folyamán
összegyujtött email címeket tartalmazó listámat - változások miatt ezeknek
nem tudom hasznát venni.

A címlisták a következo tételekbol állnak:
-       200.000 magyarországi vállalkozás email címe
-       400.000 vegyes email cím, mely foként magáncímeket tartalmaz

A fenti címeket, mint jeleztem, az interneten idén nyáron gyujtöttem,
nyilvános forrásból, a hibaszázalék mindössze tíz százalék. Ugyanakkor
melléjük adom a Worldcast kiküldo programot, ezzel bárhonnan óránként több tízezer email sebességgel küldheti ki leveleit, valamint az Atomic Email
Hunter programmal további címeket tud gyujteni.

Amennyiben az ajánlatom érdekli Önt, kérem, jelezzen, küldök részletesebb
tájékoztatót. Ugyanakkor kérem, ne erre a címre válaszoljon, hanem a
mailto:sandor_nagy2006@yahoo.com  címre, mert azt gyakrabban olvasom.

Üdvözlettel,
Nagy Sándor

Hát, köszönjük a megtisztelő ajánlatot, de nem élünk vele.
29 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2007.11.14. 18:04:22

Kedves KopaszMercis!
Bár magam osztom a felháborodásodat :-), annyit szeretnék kérni tőled nagy tisztelettel, hogy szalonképes kommentek szülessenek.
Mivel szerkeszteni nem tudom a kommenteket - nem tudok kipontozni dolgokat ;-) - ezert most visszaírom a bejegyzésedet - sorry, de módosított formában. A lényeg azért nem fog elveszni.
Az ilyet b......m s.....be egy arab terroristaval.. szarazon.
Azt hogy egy ilyen címárus honnan veszi a bátorságot ehhez a házaláshoz, azt én sem értem.

Darth Revan 2007.11.14. 18:12:40

az ilyenek e-mail cimet kitakarni? minek? ok talan tiszteletben tartjak masok jogait?

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2007.11.14. 18:25:04

Kedves Darth Revan!
Jogos a felvetés, de maradtam ember :-) Küldhettem volna tovább az NHH-nak, de ettől nem állt volna meg a spamáradat. Illegális ötleteim persze lehetnének (feliratni az ürgét egy rakat homoerotikus hírlevélre, stb.:-) de maradok a tiszta ösvényen. Bemutattam a pofátlanságot, ennyit tehetek.

buherator · http://buhera.blog.hu 2007.11.14. 19:05:20

NHH-nak elküldeni pedig nem lenne rossz ötlet, elvégre az a dolguk, hogy az ilyeneknek a körmére nézzenek! E-mail harvestingre amúgy nem hiszem hogy van törvény sajnos...
Azt kéne hogy az ilyenek vállalkozásainak címét nyilvánosságra hozni, aztán megnézni milyen fejet vág, amikor "óránként több tízezer" viagrareklám fut be a mailszerverére...

Ja, egyébként a 20y.hu-n azt hiszem kinnt van a csávó címe, ha valaki szeretné próbára tenni a Yahoo spamszűrőjét :P

20y.hu/20071026/enni-ehetsz-csak-24-oraig-ne-a-szaddal.html

OkoskaTo:rp 2007.11.14. 19:06:03

Kedves Rambo! Az illegális megoldások a tettlegesség különböző vállfajait jelentik. Buzihírlevélre felírni teljesen legális, ámde nem elég alapos. Sokkal inkább buzi _társkeresőbe_ kell feladni bevállalós hirdetéseket a nevében.

hematite · http://standby.blog.hu 2007.11.14. 20:20:22

Minden heten jon egy ilyen email a freemailes fiokomba, a sok mas mellett...

stringer 2007.11.14. 20:25:27

október 26-án küldtem el ezt az nhh-nak állásfoglalásra, azzal a megjegyzéssel, hogy ne indítsanak eljárást, mert annak a költségét nekem kellene fizetnem (naná, ki más, mint akit spammelnek, nehogy már a spammer fizesse meg).

azóta válaszra sem méltattak.

bizonyára sok dolguk van.

Daniel W. Mcload 2007.11.14. 20:40:19

Én is elküldtem az NHH-nak, mint ahogy stringer kolléga, és engem sem méltattak válaszra....

Tehát ennyit az NHH-ról.

buherator · http://buhera.blog.hu 2007.11.14. 20:52:55

Ugyan nem ebben az ügyben, de nekem már válaszoltak, igaz beletelt pár hónapba. Úgyhogy csak türelem :) Egyébként szerintem minél több helyről kapnak visszajelzést, annál jobb, szóvalne fogjátok vissza magatokat!

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.11.14. 21:35:55

Az igazi probléma nem is ezekkel a spamlistás köcsögökkel van, hanem az ISP-kel. A spam-ek ellen igazán hatékonyan ők tudnának védekezni központilag, de általában szarnak rá, sőt valószínűleg nem is érdekük csökkenteni az áradatot, hátha a jónép emiatt is motivációt érez, hogy modemről szélessávra váltson...

0xFFFF 2007.11.14. 21:46:16

Kedves dark future !

Az isp-k védekeznek, ahogy tudnak. Éppen a közelmúltban hallhattuk, hogy a T-nemtudomki :) automatikusan és alapértelmezetten tiltja a 25-ös portot az dsl végpontok felől....de ha kéri a végpont, feloldja, mert teljes szolgáltatást ad el, amivel igenis élhetek, ha akarok. Erről hát ennyit.

A spam ellen egy hatékony védekezés van, de az nem életképes, mert senki nem akarja menedzselnia saját levelezését, ez pedig az ún. fehér lista. Csak attól jön meg a levél, akinek a címét a listára felteszem. Az összes többi /dev/null-ra megy. Ez egyébként analógiája a telefonszámnak. Csak az tud híni, akinek megadod, mert a telefonkönyvből tiltod magadat. Érdekes, hogy a telefonnál törődnek ezzel az emberek, míg a mail fiókjuknál nem.

Listák. A tag, aki kínálgatja a listát, nem fogható meg. Senki nem tiltja, nem is lehet tiltani, hogy a weboldalakon szereplő mailcímeket gyűjtsed, ha megtiltanák, gyakorlatilag a böngészést tiltanák :) Okos ember nem teszi ki a mail címét weboldalra. Aki meg iwiw rajongó, az szokja a gyűrődést. :)

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2007.11.14. 22:28:36

@buherator:
Szia. NHH-ban úgy látom, igazad van.
@Okoska To:rp:
Hát igen, ez sem rossz ;-)
@Stinger:
Hello! Te az a bizonyos Stingr vagy ala PCW?

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2007.11.14. 22:33:04

Daniel W Mcload!
Lehet, hogy ők is aszerint foglalkoznak az ügyekkel, hogy vagyunk-e valakik, vagy sem. Lásd igen érdekes cikket a VirusHiradón www.virushirado.hu/hirek_tart.php?id=1227 ahol Alicia Keys MySpace fiókját még aznap rendbetették, míg a kevésbbé híres elődadókkal meg nem törödtek :-O

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2007.11.14. 22:39:21

0xFFFF:
Kedves 65535 ;-)
Sok mindennel egyetértek, de az "okos ember nem teszi ki az email címét" módszer nem mindig járható. Ha van valami vállalkozásod, és azt akarod, hogy megtaláljanak, kell az elérhetőség. Ha pedig cégnél dolgozol, egy pávián is kitalálja előbb-utóbb a cégpolicyt, keresztnév.vezeteknév@cégnév.hu és küldi sok spamet, na meg akármilyen domain elé beírt "support", "info", "sales" is ad terepet a kísérletezésnek. Szóval marad a szűrés, nincs mit tenni.

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.11.15. 00:13:01

Az ilyen embernek bitenként 40 millió levél járna, de akkor meg a yahooval cseszne ki az ember. Vajon mennyit érhet potom 400000 e-mail cím?

attreides 2007.11.15. 00:13:24

"azzal a megjegyzéssel, hogy ne indítsanak eljárást, mert annak a költségét nekem kellene fizetnem"

nem úgy van az, minden egyes eljárás költségét ők maguk vállalják... Hivatalból kötelesek eljárni.

Rwindx 2007.11.15. 01:14:12

Kedves 0xFFFF !

A védekező ISP-k azaz a T- ...cik akiket említesz, inkább a kisebb szolgáltató cégeknek tettek alá mint a spammereknek. Ugyanis így a 25-ös porton azok mailszerverét sem lehet elérni a T-...ci hálózatából. Ez ellen gyakorlatilag a 25-ös port átirányításával lehet védekezni (a feloldás macerás), de mire minden user átállítja az kínszenvedés. Ja és az átlag user rögtön a mailszolgáltatót szidja nem az ISP-t.

Arról nem is beszélve, hogy azóta semmivel sem csökkent a magyar címtartományokból érkező spamáradat (saját tapasztalat). Múlt héten én is küldtem egy delikvenst az NHH-nak, de választ én sem kaptam eddig. A hirdető cégek pedig elég egyértelműen beazonosíthatóak voltak.

A whitelist szintén problémás, mert egy cég esetében nem tudhatod hogy ki akar majd írni neked, és milyen emailcímről. Ez nem menedzselés, hanem elérhetőség kérdése. Véleményem szerint használhatóbb módszer egy szerver oldali spamszűrő, szigorú beállításokkal. Ezen is át fog jönni sajnos valamennyi, de pl.: napi kb 8-10000db spam, vírusos levél így is visszapattan a mi szerverünkről. Ezt közel 300 felhasználó kapná meg minden nap. Ennyivel könnyebb az életük.

0xFFFF 2007.11.15. 04:56:00

Kedves Rwindx !

Egy cégnél sem probléma ez a dolog. A weboldalra egy form captcha-val felszerelve és az ír, aki akar. Miért kéne kirakni mail címet ?

A szerveroldali szűréssel az a baj, már a hagyományos értelemben vett szűréssel, hogy a szervert dolgoztatja. Nekünk napi 100000 spam lepattintása az átlagérték és igenis bosszant, hogy a szerva a spamfilter miatt izzad.

A végső megoldás egyébként törvényi szabályozás lenne, ami kimondaná, hogy ha forintosítom a kárt a spammer köteles a cehhet fizetni. Lenne egy két érdekesség.

Addig azonban jól jövedelmez például a webfocusnak a www.koremail.hu oldal, ami nem más, mint spammer site, hiába írkálják tele olyan dolgokkal, hogy ügyfeleink nyilatkoztak, stb.

0xFFFF 2007.11.15. 04:58:40

Ja igen ! Aki az NHH-ra vár, az naív ember. Az is csak egy hivatal, öncélú, nem a fogyasztó érdekvédelmi szervezete. A nevükben sincs ilyesmi, ők a hírközlést felügyelik, a hírközlők parazitái.

Terveüdekszi 2007.11.15. 09:07:49

"Bemutattam a pofátlanságot, ennyit tehetek."

Nobel békedíjat neked! Én meg tudok olyat, hogy yyyyy yyyyyyy ellopja az emberek pénzét. zzzzzzzz zzzzzz pedig államellenes bűncselekményeket készít elő. Én is bemutattam ezt a pofátlanságot, én mit kapok?

Amúgy az ilyen ember elmegy a picsába. Remélhetőleg kicsiny hazánkban nem talál vevőkörre.

Blany 2007.11.15. 09:39:47

Október 26-án kaptam az összes saját domainemhez tartozó (nem publikus!) mailcímemre ezt a spamet. Továbbküldtem internetes jogásznak, hogy lépjünk. Ő konzultált az NHH-val, pontosabban ott dolgozó illetékessel, _gyakorlatilag_ semmit nem tudnak tenni, és bőven kaptak jelzéseket erről a spammerről.

A weboldalakon megtalálható mailcímek gyűjtése _illegális_, erre van törvény, csak szeretik "nem érteni" az emberek. (Reklámjellegű mailt csak a címzett előzetes beleegyezésével lehet küldeni.) Az én privát, tehát honlapokról nem elérhető mailcímemhez meg "duplán" illegális módon juthatott csak ez a fickó.
És lehet hőbörögni, hogy az NHH vagy akárki "állambácsi" miért nem lép, de ne felejtsük el, hogy még az USA-ban se egyszerű az ilyen ügy. Az államtól várt megoldás helyett pofonegyszerű lenne, ha senki nem venne ilyen listákat, nem lenne piaca, és megszűnne (magyar vonatkozásban).

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2007.11.15. 16:25:05

@Terveüdekszi:
Nobel díjat nem, de egy korsó sört mindenképpen megérdemel az érdekes információd.
Meglepett hogy ez az yyyyyy ilyen elvetemült, a zzzzzzz arcátlanságáról pedig már nem is szólva, mélyen csalódtam bennük :-O
Most már az sem lepne meg, ha képük megjelent volna a Kretén magazin "Kevésbbé foglalkoztatott bébiszitterek" rovatában ;-)

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2007.11.15. 22:57:52

Akit érdekel, egy további adalék lehet a témához a Kékfény múltkori adása, bővebben az alábbi linken:
spamblog.hu/2007/11/14/millios-atveres-a-kekfenyben/
Én sajna nem láttam, és utólag most néztem meg, az eladó emailcímes levél is szerepelt benne.

f.zsolti 2007.11.20. 19:02:02

Nos, én rákérdeztem a palira és az alábbi anyagot kaptam:

Üdvözlöm,

és köszönöm az érdeklődését.

Tehát az általam eladásra ajánlott anyag:
- Atomic Email Hunter címgyűjtő program - további címeket lehet küldeni bármilyen nyilvános forrásból,
- Worldcast kiküldő program - ezzel nagyon könnyen lehet bárhonnan hírleveleket kiküldeni, szöveges, vagy html formátumban is
- 200.000 magyarországi cég email címe
- 450.000 vegyes, főleg magán email cím

A címeknél, mint írtam, 10 százalék a hibaszázalék, másnak még nem adtam el, csak email címek, txt formátumban, ezt kezeli a kiküldő program, de átmásolható Word dokumentumba, Excellbe is.

A lebonyolítás: Budapest, és környéke esetén el tudom küldeni futárral, vagy átvehető a belvárosban is, más esetben postai út. Fizetés előtt be lehet nézni, tehát lehet ellenőrízni, ilyesmi.

Az ár: az egész csomag együtt, programokkal: 30.000 HUF.

Bármilyne kérdésre szívesen válaszolok, és örülnék, ha arról is tájékoztatna, hogy ha nem aktuális (válaszig nem ajánlom másnak).

Tisztelettel: Nagy Sándor

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2007.11.20. 21:09:12

Szia Zsolti!
Köszi szépen a kiegészítést, érdekes volt. Számomra a fő meglepetést az okozta, amikor azt mondja az emberünk, hogy vár a válaszodra, és addig nagy gálánsan nem ajánlja másnak :-) Hát ez LOL :-D

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.01.09. 15:00:34

Emberünk úgy tűnik nem nyugszik, ma 14.59-kor ismét beborította szokásos levelét...
süti beállítások módosítása