A pofonegyszerű megoldás - Frissítve

2007. december 19. 16:24 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Éppen több PDF dokumentumból fordítgattunk, mikor is szótárazás közben felugrott (már rosszul kezdődik) egy ablak, miszerint ez itten egy copy protected állomány, meg hogy a  szövegkijelölés nem engedélyezett. Vannak embertípusok, akik nem szeretnek ilyeneket hallani: eztet kérem nem lehet; ezt megoldották, hogy ne lehessen..., stb. A világért sem szeretnénk elbitorolni Buhera kolléga székét, de egy olyan hétköznapi, egyszerű fatengelyes (mondhatni: mukinyulas) trükkel háritottuk el Windows alatt az említett nehézségeket (aki C64-en nevelkedett, annak nincs lehetetlen ;-), hogy magunk is meglepődtünk. Szinte felrémlett a kezetlen-lábatlan alak a Gyaloggaloppból, és kiegyeztünk döntetlenben :-)


Nem akarok jogi hercehurcákban szerepelni, ezért most egy semleges példa PDF fájlon mutatom be a dolgot, íme egy ugyanolyan védett PDF, ifjonti hévvel a "Select Text" gombra bökünk, és keserves arccal konstatálhatjuk az üzenetet: nekünk coki.


Sebaj, jöjjön az univerzális SolidConverter, majd az szépen ledarálja RTF-be (igaz csak az első oldalt csinálja meg a shareware verzió, a teljes dokumentumot csak a fizetős alakítja át. Védett dokumentum bedob, vár, és persze itt is felkoppanunk: kéne a mesterjelszó, ami persze nincs.


A kísérlet harmadik percében megszületik a zseniális ötlet: nyomtassuk ki a PDF-et fájlba, PDF-be, de már a PDFCreatoron (ezt állandóan használjuk, ingyenes PDF készítő, nem is kellett külön telepíteni) keresztül.


A gondolatot tett követi, és lőn világosság, Hawaii, dj, ésatöbbi. Az újonnan keletkezett állományból már bátran kopi-pésztezhet a polgár úri kedvére. Nem kellett hozzá semmilyen világmegváltó furmányosság, extra eszközkészlet, csupán csak egy  fapados ötlet.


Tudom, letölthettem volna különböző PDF törő cuccokat, de szerintem néha jók ezek az agytornásztató, mezitlábas leleménnyel bélelt mellékvágányok is...


       * * * * *      F R I S S Í T V E       * * * * *

Az egyik kommentben Ihatethisindapassthingy javasolta, hogy a védett PDF-et küldjem el magamnak a Gmailre. Nekem nagyon tetszett az ötlet, ki is próbáltam nyomban, sajna a Gmail "hárított", ennek ellenére jópofa az tipp.


Annak idején, mikor (fiatal voltam, hehe;-) a Trackeres zenékről írtam a könyvemet, ott is volt egy jópofaság, amiről megemlékeztem, engedelmetekkel beidézem "Te is lehetsz Vangelis, 1996":


idézet ON

"Bátran kísérletezzünk
Az új ötletek, a fantázia szabad szárnyalása adja a legérdekesebb eredményeket. Bizarr ötletre álljon itt a következő példa:
Valakinek eszébe jutott, hogy mi lenne, ha hangszerminta helyett különböző egyéb állományokat töltene be: úgy mint COMMAND.COM, MAIN.GRP, SYSTEM.INI, akármilyen bitmap, esetleg egy két dokumentáció, FILE_ID.DIZ, paletta állomány avagy ASM forráskód, teljesen mindegy, és ezen próbált meg valamilyen többé-kevésbbé dallomos dolgot összehozni. Nem lett mondjuk egy Santana sláger, sistergős, kattogós, a címe is jellemzően "Agyszipolyozó vadállat" lett. Nem is hallgatható meg egynél többször, de a hozzáállás a lenyőgöző: Ne mondja meg senki, mi lehet a hangszer és mi nem, ha támad valami ötlet, bármivel lehessen trükközni."


idézet OFF

4 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buherator · http://buhera.blog.hu 2007.12.19. 23:22:18

Jó trükk, nem ismertem

Üdvözlünk a klubban ;)

ihatethisindapassthingy 2007.12.20. 07:45:39

Én elküldtem volna magamnak a gmail.com-os accomra, az tud automatikus konverziót HTML-be. Azt nem tudom, hogy az ilyen copypaste védelem ellen mit tesz. Mindenesetre külön szoftvert nem igényel :)

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2007.12.20. 08:48:14

Szia Ihatethisindapassthingy!
Az ötlet jó, de itt sajna nem válik be: lásd frissítést az eredeti postnál :-(
süti beállítások módosítása