Kémprogramot vegyenek!

2008. március 20. 12:39 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Avagy telepítsünk készpénzt! Nem mindennapi üzleti érzékről tanúskodik az a vállalkozás, amely saját weboldalán hirdeti furcsa szolgáltatásait. Pénzt kínál azoknak, akik az Iframe-be ágyazható kémprogramjukat hajlandó a weboldalukra feltenni.



A ChannelRegister cikk számol be arról, hogy egy weboldal teljesen nyíltan kínálja fel ilyenirányú szolgáltatásait. Az InstallsCash.org oldallal szerződők elhelyezik weboldalukon a kapott, IFrame-be ágyazótt kódot, és az oldal üzemeltetői pedig fizetnek nekik a megfertőzött gépekért.



Komplett tarifatáblázat mutatja, melyik országbeli címek mennyit kóstálnak. A jelenlegi árfolyam szerint 1000 ausztrál telepített kód száz dollárt ért, ugyanennyi cím az USA-ban viszont már csak 50-et.



Ugyanez Franciországban vagy Németországban 25 dollárt ér, érdekes módon az olaszoknál 60-at, ám az ázsiai címek mélyen leszállított összegen szerepelnek: itt már csak 3 dollárt kereshetnek az ügyfelek.



Úgy tűnik, a dolog egy jól jövedelmező iparággá nőtte ki magát, az ügyfelek még valósidejű statisztikát és supportot is kapnak. Az eset sajnos egyáltalán nem egyedi, az iframedollars.biz  ugyancsak orosz oldal hasonló szolgáltatásokat kínál.



S végezetül, hogy érdekes (bár inkább hajmeresztő) kezdeményezések és weblapok még ezenkívül is tucatszám lehetnek, arra csak egy példa: a VírusHíradó cikkében arról ír, hogy bérrabszolgákat toboznak az interneten a botnet pásztorok a Captcha törésre, és darabszámra, teljesítménybérbe fizetnek nekik.

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dupi 2008.03.20. 14:30:43

és a különböző árak szted miért vannak? a fertőzöttségi ráta vagy a felhasználói "színvonal" miatt?

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.03.20. 14:59:04

Szia Dupi!
Semmi biztosat nem tudok. Talán azzal lehet összefüggésben, milyen értékű adatot lehet így szerezni, mennyi hitelkártya és értékes info van közte, milyen könnyen és átlagosan milyen összeget lehet így egy adott országban ezzel megkaparintani, sőt akár a törvényi szigor és a hatékony bűnüldözés színvonala is szerepet játszhat benne.

dupi 2008.03.20. 18:21:38

na a hasznot kihagytam :), bár így második bikkre az UK/NL 60/25 érdekes, a hollandok nem kifejezetten csórik a britekhez képest sztem, átlagosan persze. mióta láttam a híredet, azóta gondolkodok rajta - és lehet, hogy nincs is benne logika nagyon :)

amúgy köszi a blogod, jó!
süti beállítások módosítása