Bigyó felügyelő: reloaded

2008. május 15. 11:40 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Megjelent az ESET ingyenes felügyeleti eszközének, a SysInspectornak a végleges változata, amely segít felderíteni a rejtett fertőzéseket.



Korábban márt hírt adtunk az akkor már használható, de még béta állapotban leledző segédprogramról, amely inkább a powerusereket és rendszergazdákat célozza meg. A szoftver segítségével a szakemberek megvizsgálhatják az egyes gépeken aktív folyamatokat, a regisztrációs adatbázisok tartalmát, illetve többek közt kilistázhatják az automatikusan elinduló, valamint a hálózati kommunikációt folytató programokat.


Szűrhetjük a tételeket a veszélyesség szint alapján is

Az integrált Anti-Stealth technológiának köszönhetően az ESET SysInspector emellett felismeri a rejtett károkozókat - például rootkiteket - is.




A HackerDefender rootkit drivere és a futó processz


Ez a funkció különösen hasznos azon vállalatok számára, melyek nem az ESET vírusvédelmi szoftvereit alkalmazzák. A program menüjéből elérhető az ESET ingyenes online vírusirtója, aminek segítségével a felfedezett fertőzések hatástalaníthatóak.


A képen a Vanquis rootkit el nem indított, de mégis felismert szervizfolyamata


A SysInspector ezzel együtt a hozzáértő felhasználók kezébe való rendszerdiagnosztikai eszköz, mely nem helyettesíti a vírusirtót. A program által generált logfájlok személyes adatokat nem tartalmaznak, kizárólag azt a célt szolgálják, hogy a kárelhárítást végző szakemberek minél egyszerűbben felderíthessék a fertőzések okát.


A képen a SpyBot által manipulált HOSTS fájlra kapunk figyelmeztetést

A SysInspector Windows 2000, XP, Vista, valamint Windows Server 2003 és Windows Server 2008 operációs rendszereken fut. 35 MB memóriát és 3 MB lemezterületet igényel, és a grafikus menü mellett parancssorból is vezérelhető.

A program ingyenesen letölthető az ESET magyarországi honlapjáról: http://www.eset.hu/segitseg/sysinspector
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása