Malacka hívja Cicamicát, vétel

2008. július 16. 17:50 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Csak nem akar vége szakadni az indexes e-mail címekről induló fizetős letöltési oldalak spam kampányának.

Csak jönnek és jönnek a "jópofizós" levelek, a puszik majdnem kifolynak a mailboxokból. Az illetékeseknek úgy tűnik nem érdekük, vagy nem sikerül lekezelni a problémát, az oldalak élnek és virulnak, a kéretlen levelek meg halomban érkeznek.

 

Kész stratégiával rendelkezhetünk már például az aluljárón keresztül való átkelésre, ahol aláírásgyűjtés ürügyén, kamu adomány gyűjtés, utazási szokásaink feltérképezése, kéretlen távcső vagy filmfelvevő árusítás, és egyéb okokkal próbálnak meg minket feltartóztatni, de sebaj, az alábbi polóval egyszerűen hárítható a nem kívánt megkeresés.

Ilyen tuti módszer sajnos a spamfronton nem létezik, pedig a Csillagszóró hadművelet, Kánikula Kommandó után itt is lenne egy kis feladat, amit el lehetne végezni. De miért is?

Még azt az érvelést is szimpatikusabbnak tartjuk, amely az FSF mintájára minden létező szoftvert ingyen akar, bár nyilván ez egy megvalósíthatatlan utópia, de hát higgyen mindenki abban, amiben csak akar. Ha operációs rendszert és hozzávaló programokat szeretne valaki ingyen, ott a sok Linux a distrowatchon. A média tartalmak biztos, hogy sosem lesznek - legálisan legalábbis - teljes mértékben ingyenesek, mert ez egy üzlet, a készítők befektetnek, és megtérülést várnak. Az is nyilvánvaló, hogy nem mindenkinek (például diákok) van annyi zsetonja, hogy minden őt érdeklő filmet megvegyen, ha mégis akarja ezeket, hát rázuhan a PirateBayre és ingyen letölti, saját privát használatra ezt jogszerűen meg is teheti. De az, hogy a fizetős warez letöltéseken egyesek még meg is gazdagodjanak, az hosszú távon biztos, hogy egyik szereplő (felhasználók, gyártók) érdekét sem szolgálja. Az őket népszerűsítő kéretlen reklám levelekből pedig továbbra sem kérünk.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása