A trójai mindig kétszer csenget

2008. július 17. 16:16 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Az olimpiát nem csak azért várjuk, hogy párduc testű atlétáink megmérkőzzenek egymással, hanem drukkolunk amiatt is, hogy a minden létező eseményt, balesetet, ünnepet kihasználó kártevő terjesztőknek lehetőleg ne sikerüljön túl sok embert a sportesemény kapcsán hamis üzenetekkel, letöltésekkel becsapniuk. A remény persze meddő, az új trükkök sorra jelennek meg, most egy csomagküldő szolgálattól kaphatunk "értesítést", amelyet megnyitva kellemetlen meglepetésben részesülhetünk. Ügyes - mondhatnánk.

A UPS csomagküldö szolgálat nevében érkező üzenet azt állítja, hogy az általa küldött csomag kézbesíthetetlen volt és arra kéri a címzettet, hogy nyissa meg a mellékelt számlát, ami valójában egy végrehajtható állomány, csak éppen Microsoft Word dokumentumnak álcázták. Ez egy olyan trójai program, amely felváltja az eredeti userinit.exe fájlt a  Windowsban. Egyes szakértők szerint orosz weboldalakhoz próbál meg csatlakozni, és onnan további kártékony (rootkit és adware) állományokat kísérel meg a fertőzött számítógépre letölteni.

A csomagküldö már értesítést tett közzé a weboldalán, hogy a levelek nem tőle származnak.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása