Csini Nyuszi színrelép

2008. augusztus 06. 14:15 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A Twitter nevű közösségi hálózaton kissé felbolydult az élet, a kártevő terjesztők a Facebook és a MySpace után ide is befurakodtak.

 

Biztonsági szakértők vették észre, hogy egy hamis Twitter profil mögé helyezett kamu letöltés a már ismert Adobe FlashPlayer frissítési trükkel igyekszik trójait telepíteni az áldozatok Windowst futtató gépére. Persze azt is mondhatnánk, így jár aki pornográf video linkre kattint. A fertőzött gépeket pedig igyekeznek saját céljukra - spamterjesztés, jelszó lopás, távoli támadások indítása - felhasználni. Az első vizsgálatok szerint a támadás feltehetően Brazíiliából származik, legalábbis a portugál nyelvhasználat alapján erre jutottak a magát Pretty Rabbit, azaz Csini Nyuszinak nevező felhasználó profillapjának átnézése során.

A közösségi hálózatok egyébként azért is lehetnek veszélyesebbek, mert az ottani, főként fiatalkorú felhasználók automatikusan jobban megbíznak egymásban, az üzenetekben és linkekben.

Az élet apró örömei rovatunkban büszkén számolhatunk be arról, hogy a Goldenblog 2008 IT kategória győztese, az általunk is nagyra tartott Kocka Blog érdemben hivatkozik ránk, egészen pontosan a felhasználók operációs rendszer használatát firtató szavazási eredményünkre.

A minap a Nyári szabadságon a vírusírók címmel jelent meg post, ezért most ezúton szeretnénk az alkalmat gyorsan kihasználni, és bejelenteni, hogy az antivírus blogot írók;-) is nyári szabadságra indulnak néhány napra. Aki épp most készül még egy kicsit ideje pihenni, vagy éppen most nyaral, annak jó pihenést kívánunk, és hamarosan újra jelentkezünk.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása