Gyárilag fertőzött Asus EEE PC-k

2008. október 09. 14:14 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Lassan érdemes lesz egy saját rovatot indítanunk "fertőzött gyári hardverek a polcokon" címmel. Most az XP-s, Intel Atomos, 80 GB merevlemezzel szállított Asus mini számítógépek okoztak kellemetlen meglepetést.

A PCAdvisor értesülése szerint Japánban kerültek forgalomba  kártevővel fertőzött merevlemezzel felszerelt Asus EEE mini PC-k. A Recycled.exe állományban rejtőző féreg a D: partición található, és elindítása esetén azonnal továbbküldi magát a C: meghajtóra, valamint minden rendelkezésre álló USB kötetre is. A Symantec előzetes információi szerint az Autorun.inf fájl manipulálásával történik meg a fertőzés.

Az Asus szóvivői egyelőre nem erősítették meg, illetve nem tájékoztattak arról, hogy más országokba (például az Egyesült Királyság) szállított termékek is érintettek lehetnek-e.

Az hiszem, lassan már nem is az lesz a kérdés, hány percet bír egy számítógép vírusirtó nélkül a netre kapcsolva, hanem hogy - a Mission Impossible TV sorozathoz hasonlóan - hány percünk lesz ellenőrizni és hatástalanítani a gyári csomag kibontása esetén a vásárolt eszközt;-) Mert ami egyszer történik, az véletlen; ami kétszer, az egybeesés; de ami háromszor is, az már összeesküvés :-D

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása