Baráti tűzben

2008. október 16. 14:51 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Semmiképpen nem jó az, ha ember embernek farkasa, de az sem, ha az egyik antivírus program riaszt a másik antivírus program telepítőcsomagjára. Hofival szólva: "amikor az egyik marxista lövi a másik marxistát, akkor hohó gyerekek, álljunk csak meg, azért ennyire nem olcsó a lőszer ;-)"

A keddi napon kisebb incidens történt az AVG háza táján, vírusvédelmi programjuk téves vakriasztást (false positive) okozott a Zonealarm egyik állományára (zlsSetup_70_483_000_en[1].exe), és abban látszólag Trojan Agent r.CX kártevőt detektált. A ZA fórumokban azonnal megszaporodtak a panaszkodó bejegyzések, ám a Grisoft nem kommentálta az eseményeket.

A CheckPoint azonnal kapcsolatbalépett a céggel és sikeresen elérte, hogy órákon belül kiadják a javított adatbázisfrissítést, amely már mentes volt a hibától.

Az AVG-nek nem ez volt a legemlékezetesebb balesete, idén júniusban fedezték fel, hogy a LinkScanner tévesen felpörgette fel és ezzel meghamisította a weboldalak látogatási statisztikáit, amellyel igen nagy kalamajkát okozott.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása