És akkor a logaritmussal egyszerűsítünk...

2008. október 22. 16:29 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Egyik kedvenc élményem a középiskolás matematika órán volt, amikor leányzó a táblánál az egyenlet kétoldalát kívánta ilyetén módon emberformájúbbra alakítani. Mi most viszont az exponenciális növekedésről ejtünk néhány szót, mert a kártevők terjedése világviszonylatban sajnos ilyen meredeken emelkedik :-(

A ScanSafe friss tanulmánya szerint a vállalatok egyre növekvő veszélyben vannak az alkalmazottaik figyelmetlen letöltései miatt. Az energetikai iparban például 189 százalékos emelkedést figyeltek meg a webalapú kártevőknél, és jellemzően egyes területeken ennél is magasabb értékek szerepeltek. Volt, ahol a rosszindulató kódok száma az idei év januári mennyiségéhez képest 500 százalékos volt.

Ez persze annak is köszönhető, hogy már nem magányos harcosok küldözgetik ezeket, hanem szofisztikált bűnszervezetek főállású profi programozókat alkalmaznak, akik napi munkájuk során teszik egyre tökéletesebbé a kártevőket, illetve készítenek egyre újabb változatokat. A növekedés a statisztikák szerint augusztusban és szeptemberben kicsit "megpihent", hogy aztán az év végére még meredekebb görbét alakítson ki magának.

Ugyancsak kedden tették közzé a MessageLabs jelentését, melyben az adathalász támadások számáról is találunk adatokat. Ezek is egyre emelkedő tendenciát mutatnak, és a terítési napokon több tízezer ilyen spamlevél is kiküldésre kerül, amelyeket egyre többször igyekeznek minél célzottabban eljuttatni.

Ha egyszer itt arról lesz bejegyzés, hogy lineárisan, sőt explonenciálisan, vagy akár logaritmikusan csökken a kártékony kódok mennyisége a világhálón, akkor érdemes lesz majd ellenőrizni jó blogban járunk-e vagy egyszerűen csekkolni a naptárt, nincs-e véletlenül április 1.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2009.04.30. 11:34:10

Egy érdekes poszt a Homárról, a szolgáltatónak meg nem válaszolt email miatt a böngészőben minden oldalnál egy s.php ugat be szanzsén:
homar.blog.hu/2009/04/30/az_externet_letiljta_az_internetet_ha_nem_valaszolsz

A kedvenc kommentem pedig ez volt :-)
"ennél már csak az a jobb, mikor még tyilifonosbetárcsázósratyifoschpuNpa netem volt, és 1ccer csak nem működött:(
hívtam az ügyfélszolg-ot, hogy vasz iz dasz páJa???? mondták, hogy egy hónap saram van előző évről, és kikaTsolták...
kérdezem: értesítő, valami, kapjam be, he????
küldtünk ma ímÉt, nem olvasta???
hogy a zanyádba olvastam volna, mikor kikapcsoltatok?????"
süti beállítások módosítása