Dr. Antivirus benézi a Mac-et és a Linuxot

2008. november 07. 21:06 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Vicces látni, amikor egy fehérköpenyes hamis antivírus program az alternatív operációs rendszereken küzd, mint disznó a jégen. Ja igen, és fertőzött DLL-eket bír felfedezni, na és hogy Win32-es vírusokat is lel OS X és Linux alatt legott :-)

Kedvencünk az olyan hamis antivírus, amelyik lejátssza azt az animációt, aminek eredetileg keresésnek kellene lennie. Az eredmény? Mindig ugyanazt látjuk, és ennek aztán lehetnek tréfás mellékhatásai.

Indítsuk el a fertőzött weboldalt Ubuntu Linux alatt. A JavaScriptes ablakok persze jönnek, ezzel nincs is semmi hiba, de a "szkennelés" eredménye azért itt elég érdekes :-O

Csak a vicc kedvéért egy Leopard OS X-es MacBookon is kísérletezünk egyet, bár az eredmény már nem is kétséges.

Hurrá, Windows kártevők fertőzték meg a MacIntosh gépet - a Rapid Antivirus szerint. És persze ezt mi el is hisszük.

A tréfát félretéve az azért viszont mindenképpen riasztó, amilyen agresszívan ezek a pop-up ablakok nyílnak, nagy számban, sűrűn és rendkívül idegesítően. Fehérköpenyes doktorunk mindkét platformon bőszen lengeti szokásos idióta hamis riasztásait. Talán kellene neki egy másik fehérköpeny, amely hátulgombolós és igen hosszú ujja van, kacifántos madzagokkal ;-)

9 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gothmog 2008.11.07. 21:48:03

Mindig sejtettem, hogy az ubuntu csak egy vindóz téma.
:O :) :D (LOL)
Klassz ez a háttérkép a León!

cworm (törölt) 2008.11.10. 09:56:57

Isten ments, hogy védeni akarnám ezeket a bűnözőket, de egyik ablakban sem az van, hogy íme ezeket a kártevőket találtuk a gépeden, hanem hogy TOP 10 threats for last week. Alatta a win-es cuccok felsorolva. Alatta pedig, hogy hány gyanús fájlt talált. Persze ez az egységsugarú júzert simán megtéveszti.:)

gothmog 2008.11.10. 17:49:04

hát, nem tudom, én egy animáció képeit látom, ami szerint szkenneli a "computert" és biztonsági hézagokat "talál", pl. 26 vírust, amiből 0-t sikerült "leírtani".
Na persze, a fejlécben csak annyit ír "may be infected", ami ugye feltételes mód.
A trükkös rész az, hogy ha a júzer csupasz seggel netez, akkor itt már meg is kapta a fertőzést. A biztonság kedvéért mindjárt többet is.
És amilyen viccesek ezek, azzal kezdik a ténykedést, hogy tiltják az összes igazi vírus/kémírtó cég oldalát/ip-címét. Igazán mókás, mikor beírod, hogy eset.hu, bejön az oldal, aztán egy másodperc mulva eltűnik, és kiírja, hogy "nem található". Persze én is csak azért vigyorogtam, mert más gépén láttam.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.11.10. 18:37:21

Szia Gothmog!

Igazságod vagyon, bár a piros Top10 ablakban az is ott van, hogy "Suspicious files found: 45" ami azért arra utal, azt sugallja, hogy nálam talált valami brejzlit :-O

Az a szomorú, hogy állítólag egy komplett programozói csapat fejleszti ezeket napi nyolc órában, és félő, hogy lesz még jó pár "remek" ötletük...

gothmog 2008.11.10. 20:22:57

Szia Rambo!
Hát, azellen nem tehetünk semmit. Amit tehetünk, hogy segítünk a népeknek a biztonságos nethasználatban -ha kérik-, meg terjesztjük az igét.
Nekem pl. 75%-al csökkentek a ráncaim, mióta Ubuntut használok. ;D
Bár lehet, nekem is kellene egy ilyen Rambós háttérkép, mielőtt túl nagy biztonságban érezném magam.;)

Konegafi (törölt) 2008.11.19. 22:22:30

az a rambós háttérkép nagyon ott figyel :D
léccilécci, linkelje már be valaki, ha lehet esetleg 1920x1200-as paraméretek mellett

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.11.20. 21:52:58

Szia Konegafi és Gothmog!

Közkivánatra az "Önök kérték, mi teljesítjük" rovatban ;-) következzen hát a nagyfelbontású Rambo 4 pix lelőhelye :-D
www.collider.com/uploads/imageGallery/Rambo_To_Hell_and_Back/rambo_writer-director_sylvester_stallone_at_work_on_the_set_of_rambo__filmed_in_thailand_l.jpg

gothmog 2008.11.20. 22:14:03

danke sőn - mondták a partizánok
süti beállítások módosítása