Megjelent az új NOD32 4.0

2009. március 06. 12:40 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Az otthoni felhasználók számára játékos üzemmódot és helyreállító CD készítésének lehetőségét, a vállalati rendszergazdák számára pedig beépített rendszerfelügyelet tartalmaz az ESET termékeinek 4. generációja.

Angol nyelven már elérhető az ESET 4. generációs NOD32 vírusvédelme és integrált biztonsági programcsomagja, az ESET Smart Security. A vírus- és kémprogramvédelmet nyújtó NOD32-t, és az ezen kívül személyi tűzfalat és levélszemétszűrőt tartalmazó internetbiztonsági csomag még hatékonyabb vírusfelismerés, gyorsabb ellenőrzési sebesség és továbbra is alacsony rendszerterhelés jellemzi.Mindemellett jelentősen bővült a szoftverek által nyújtott szolgáltatások köre is. Ezek közül a legérdekesebb a játékos üzemmód, valamint a helyreállító CD létrehozásának lehetősége. Az előbbi funkció segítségével teljes képernyős használat esetén a szoftverek figyelmeztetőablakainak felugrása letiltható. Ennek elsősorban a játékok és a prezentációk során van jelentősége. A helyreállító CD segítségével pedig lehetővé válik a fertőzött rendszerek külső forrásból történő ellenőrzése. Így olyan esetben is megtisztíthatók a számítógépek, amikor egyébként a merevlemez kiszerelésére lenne szükség.

A 4. generációs ESET szoftverek azt is képesek érzékelni, hogy a számítógép akkumulátorról vagy hálózatról működik-e, és ennek megfelelően időzítik az ütemezett feladatok végrehajtását. Ez a funkció a notebookok esetében megnöveli az üzemidőt. A vállalati felhasználók számára ezen kívül jó hír, hogy az új termékekbe bekerült az eddig önálló szoftverként létező ESET SysInspector rendszerfelügyeleti alkalmazás, mely lehetővé teszi az aktuálisan futó folyamatok és a rendszerösszetevők elemzését.

Az új funkciók mellett az ESET szakemberei a programmodulok tökéletesítésén is sokat dolgoztak. „A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a szoftverek új verziói a piacon jelenleg elérhető biztonsági szoftverekkel összehasonlítva kiemelkedően alacsony rendszerterheléssel rendelkeznek, így gyors betöltést és zavartalan működést biztosítanak” - emelte ki Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője.

Az új szoftverek magyar nyelvű változatai néhány hónapon belül megjelennek. Az ESET üzletpolitikájának köszönhetően azok a felhasználók, akik most vásárolják meg termékeket, vagy már rendelkeznek érvényes licenccel, egyaránt használhatják az aktuális magyar nyelvű változatokat, vagy a most megjelent angol nyelvű szoftvereket, és az új generációs programok magyar nyelvű változatára azok megjelenésekor ingyenesen áttérhetnek.

Az új szoftverek angol nyelvű próbaverziója a következő linkről tölthető le:
http://www.eset.hu/letoltes/proba
(A NOD32 antivírus próbaváltozatának letöltése regisztráció nélkül lehetséges, az ESET Smart Security próbaváltozatának letöltéséhez regisztráció szükséges.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása