Michael Jackson holtában sem pihen

2009. július 02. 19:12 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Nem, most nem arra gondolunk, amikor állítólag felül a helikopterben, és amikor állítólag mégsem halt meg, és állítólag a Grönlandra készült. Ezúttal a szerencsétlen ember halálát kihasználó kártevő terjesztők írják az újabb fejezeteket.

A maga nemében páratlanul tehetséges zenész extrém szokásaival, titkaival és egész magánéletével olyan viharokat kavart, ahol a bulvár média nyugodt lélekkel rendezkedhett be ezek hosszútávú szellőztetésére vagy puszta kitalálására - nem tudhatjuk. Most, hogy már nincs az élők sorában, nincs ám vége a műsornak, hamis boncolási jegyzőkönyvek jelennek meg, és a kéretlen levelek indulnak hosszú sorokban, sőt kártevőt terjesztő új weblapok is elkezdik áldatlan működésüket.

A Sophos cég arról számolt be, hogy sarah@michaeljackson.com oldalról olyan hamis e-mail üzenetek indultak el, amelyek kártevőt terjesztenek (esetleg Sarah Connor írja a jövőből?!). Angolul tudók már a "Rememebring"-nél felnyeríthetnek, akárcsak a "doors opening" helyetti Doors koncert esetében ;-) Az mindenesetre igen jellemző, hogy a hamisított levelek számos helyesírási hibával látnak napvilágot, ez is lehet egyfajta mankó a felismerésben. Aki rajongóként a michaeljacksonsongandpictures.doc.exe levélmelléklet állománnyal találkozik, az azért legyen felkészülve egy alapos csalódásra.

Emellett a Sunbelt blog is tudott újat mutatni, ők pedig egy Ki ölte meg Michael Jacksont tárgyú levélre hívták fel a figyelmet, ahol a linkelt weboldal exploit kódot tartalmaz. Az F-Secure pedig egy képmegosztó oldalakon feltűnt olyan hamis képet fülelt le, amely valójában egy rosszindulatú EXE állomány, és számos helyre feltöltötték a gyanútlan áldozatok megtévesztésére, például Facebookra, MSN-re, Orkut-ra.

Van egy fogadásunk arra is - és ez persze már nem vírushír, hanem csupán lehetséges üzleti és ügyeskedési trükk - hogy az ilyen állítólagos ismeretlen és eddig kiadatlan dalok majd valóban és "váratlanul" elő fognak kerülni különböző emberek "fiókjaiból", hiszen ezek akár élethosszig tartó lottó ötösként onthatják a pénzt a jogdíj gépezeten keresztül.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása