Harry Kókler és a félvér kodek

2009. július 20. 18:52 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Sokan szeretnék bennünk az öreg kodekletöltegető legkisebb fiát látni, no de hát mit tegyünk, ha mégsem vagyunk azok?

A kártevő terjesztők ismét bevetették a már szakállas trükkjüket. Ha valaki mihamarabb kíváncsi a Harry Potter és a félvér herceg című opuszra, hát begépeli a torrenten. Vagy újabban inkább a Google-ban keresni kezd a "watch online Harry Potter and the Half-Blood Prince" nevű tételre. Minő meglepetés, érdekes módon a filmet sohasem lehet azonnal megtekinteni, annak feltétele mindig egy kis ungabunga egy új kodek letöltése.

És ezzel már helyben is vagyunk, amikor pont a felhasználó segít megfertőzni saját rendszerét, tisztára mintha a rendőr segítene kicipelni a házból a betörőnek a színes TV-t.

A letöltendő kodek neve esetünkben a xFlash.Plugin.exe vagy DivX.FLCodek.exe letöltése és futtatása lett volna, amitől nem is a későn megszólaló lelkiismeret vagy az Artisjus miatt célszerű lemondani, hanem sokkal inkább számítógépünk tisztasága okán.

Minden kodek szintén biztos csupán merő véletlenségből arról a paxxtiger.com oldalról tölthető le, amit alig egy hónapja jegyeztek csak be, és július 13-án frissítették a DomainTools tanusága szerint.

A Harry Potter film esetünkben mindössze csak egy aktuális apropó, a jövő héten már a Michael Jackson sosem látott felvétele jön, vagy bármi szerepelhet, fontos hogy gyermekded énünk az Al Bundys felén felülemelkedve kételkedjen már néha egy kicsit, különben örök elszenvedői leszünk az effajta trükköknek. Sajnos úgy túnik, ismét a gyanútlananabb és képzetlenebb felhasználók, és a kíváncsi gyerekek lesznek a csalás fő áldozatai.

8 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2009.07.20. 20:06:13

isohunton fent van kodek nelkul is :)
bar eleg silany minosegben.
de tudom nem ez a lenyeg...mindenesetre ez ugyan olyan mint a mostani twitteres balhe amikor feltortek vkinek az accountjat, mert password volt a jelszava...az emberi hulyeseg ellen nem lehet szoftverrel vedekezni....

bryan 2009.07.20. 20:46:19

Egy-két víruson mindenkinek túl kell esnie, gyerekbetegség. Aztán megtanulja. Aztán, ha már eléggé idegesíti,hogy vírusírtókkal kell szaroznia, áttér linuxra, onnantól máson idegeskedhet. :)

bbocs2 2009.07.20. 21:01:31

kodek??? az minek???
mióta VLC lejátszót használok (ingyenes, nyílt forrású, multiplatform), azóta nulla darab kodeket kell telepítenem...

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2009.07.20. 21:08:14

@bbocs2: persze, csak a dolog lenyege hogy a "video" amihez kell a kodek nem igazi video, valszeg nincs benne anyag, viszont a flash-alapu player amin keresztul meg tudnad nezni (tehat nem vlc) "keri" a kodeket...aztan a juzer meg szepen leszedi.

mbazs 2009.07.20. 21:32:23

Úristen, mekkora lúzerek vagytok!

Nekem Linuxom van, és sosem kapok be vírust, mert Linuxra nincs vírus, mert olyan fasza biztonságos!

XD

(szal kurva jó ám, csak a wifivel szopok kb 1.5 éve, meg a compiz is szétfosta, meg 10-edikre bútol, meg az adept néha beszarik, meg a flash is 100% cpu-n pörög, meg ha vmit telepíteni akarok, akkor nyolcvanöt fórumot kell átnézni, meg... ááááááá)

mondjon már végre valaki egy normális oprencert!

A_Denever 2009.07.20. 21:52:56

Ez meg rendben is van, de az mar milyen hogy a lalikiraly-ra is pampog a google? Egyik nepszeru radios musor oldalat szandekosan injektalja valaki szorakozasbol?
A tuzroka meg nem is jelez ra semmit...

google.com/safebrowsing/diagnostic?tpl=safari&site=lalikiraly.mifene.hu&hl=en

Netuddki. 2009.07.20. 22:20:40

@mbazs: Ubuntu? Az neked jó lesz. Arról meg, hogy Linux disztribúció nem kell tudnod. :)

mrgeez 2009.07.21. 08:22:16

Én az előbb reflexből töröltem egy MMS-t, mert kaptam egy olyan üzenetet, amihez csatolmány tartozott, és azt írta a WM, hogy "click to open attachment". Még szerencse, hogy hülyebiztos a rendszer, és van recycle bin...
süti beállítások módosítása