Hamarosan eljöhet a Mac gépek "ideje"

2009. július 21. 11:13 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A stabil hardveren futó stabil operációs rendszer, UNIX alapokon - ez sokáig megadta azt a fajta biztonságot, amit például egy vírusokkal, kémprogramokkal, exploitokkal fenyegetett Windows kevésbbé adhat meg a felhasználóknak.

Most viszont úgy tűnik, egyre inkább szükséges lehet majd, hogy az etikus hackerek képesek legyenek egy átfogó penetrációs teszt keretében megvizsgálni, mennyire biztonságos is egy adott OS X alatti gép.

Ehhez természetesen az "ismerd meg az ellenséget" jegyében el kell mélyedni a részletekben, és ehhez jó adalék lehet Dino Dai Zovi a következő Las Vegasi Black Hat konferencián tartandó előadása a rootkites fenyegetésről. Állítása szerint bár maga az operációs rendszer valóban erős,  ezen a platformon is kivitelezhető, és ki tudhatná ezt jobban, mint maga a Mac Hacker's Handbook társszerzője.

Emellett szó esett még arról is, hogy Zovi szerint érdemes lenne ilyen jellegű információkkal is kiegészíteni a Metasploit Frameworkot, hogy a jövőben esetleg ezzel is bővülhessen a penetrációs tesztek lehetősége.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása