Új tanfolyamok, ECSA, NCIH

2009. november 20. 08:50 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Szerdán a volt etikus hacker (CEH) hallgatóknak szervezett bemutatót a NetAcademia. Újabb tanfolyamok kerültek a látótérbe, nincs megállás, láblógatás.

A bemutató előadás keretében megnézhettük, hová lehet továbblépni egy CEH tanfolyam után. Megtudhattuk azt is, többek közt a NATO szakembereit is oktatja a NetAcademia, és ez mindenképpen a remek oktató gárdát, és az erős gyakorlatra kihegyezett módszerüket dícséri.

Fóti Marcell bevezetője után Zsíros Péter következett, aki előadását a kihasználható hibák kereséséről, fuzzerrel való exploit detektálásról és az exploit egyszerű felhasználhatósága okán annak a MetaSploit Frameworkbe való implemántálási lehetőségéről tartotta. Többek közt ez is a tananyag része lesz majd az ECSA (EC-Council Certified Security Analyst) tanfolyamnak.

Egy másik előadásban pedig Barta Csaba révén abba nyerhettünk bepillantást, milyen feladatai vannak egy forensic szakembernek. Itt egy bizonyítékként lefoglalt és látszólag törölt merevlemezről lett visszabűvészkedve számos olyan adat, amiről egy átlagfelhasználó erős tévhitben azt gondolhatja - hiszen ez üres, már rég letöröltem, "ezt csak NASA tudja visszaállítani" ;-)

A Hacktivityn is elhangzottok alapján egyelőre nincs egységes szemlélet, elvárás, törvényi szabályozás egy számítógépes igazságügyi szakértővel szemben, talán ez a CHFI (Computer Hacking Forensic Investigator) tanfolyam ezen is segíthet majd.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása