No School, No Job, No Problem

2010. január 21. 12:02 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Nagy a verseny az állás piacon, és mindenki a sikeres elhelyezkedés biztos receptjét kutatja. Nos, egy ausztrál "úriembernek" (rendőri szakzsargonban) ez sikerült, sőt még film is készült róla. Csillag született, bár ez utóbbinak valamilyen rejtélyes okból kifolyólag ő maga nem örült igazán.

Bulvárosodik minden, manapság már nem hír, ha a postást megharapja a kutya, hanem éppen fordítva, ha a postás harapja meg a kutyát. Ugyanígy kevéssé érdekes, ha a munkaadó kémprogamot telepít, és megfigyeli a dolgozóit - napi rutin, így megy ez. Akkor ennek szellemében következzen most egy valóban ÉRDEKES hír. Egy dél-ausztráliai illető egy vadonatújnak nevezhető módszerrel próbálta beelőzni a mezőnyt. Mennyivel kényelmesebb lenne otthonról, a fotelból megtudni minden, hangsúlyozom minden adatot - morfondírozott. Az éjszaka leple alatt aztán visszatért a Dulvichben található munkaerő közvetítő cég irodájába, és távoli hozzáférést biztosító programot csempészett a számítógépre.

Pechjére azonban a biztonsági kamerák felvették, amint a kémprogram feltöltéssel bíbelődött. Mivel a hivatkozott weboldalon igen hangya méretű ez az FLV mozi, ezért érdemes lehet inkább lementeni és valamilyen nagyítással megnézni.

Hiába, a hazug embert könnyebb utólérni, ha sánta vagy ha áll  ;-) A cselekmény mindenesetre merőben újszerű, lehet hogy divatot teremt. Jó figyelmeztetés lehet minden, személyes adattal dolgozó hivatalnak, irodának, hogy védjék jobban az általuk kezelt bizalmas adatokat, és fizikailag is az ezeket tartalmazó irodai számítógépeket. Akkor már csak távolról törhetik fel az SQL adatállományokat ;-)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petportal 2010.01.22. 09:58:14

Ugyanarra a felkérésre jelent meg az alábbi tanulmány is, ami miatt írtunk a témáról:
pet-portal.eu/?page=articles&func=view&id=19

Gábor
süti beállítások módosítása