Felmérés a személyes adatok védelméről

2010. február 15. 15:05 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Figyelem, szolgálati közlemény. A BROAD projekt (Broadening the Range Of Awareness in Data protection) kérésének teszünk eleget, amikor a felhívásukat közreadjuk. Remélhetőleg az Antivírus Blog szakmai olvasói között is sokan vannak, akiknek a véleménye fontos lehet egy ilyen vizsgálat szempontjából.

idézet ON

"Jelenleg folyik Magyarországon az a nemzetközi felmérés, amely az informatikusoknak a személyes adatok kezelésérol alkotott véleményét kívánja megismerni. A témáról sok szó esik hazánkban is, de az adatkezelő rendszerek kialakításában meghatározó szerepű informatikusokat és főnökeiket eddig nem kérdezték meg erről.

A felmérés egy online kérdőív segítségével történik, amely a kutatás holland vezetői által felügyelt rendszeren fut, magyarul vagy angolul lehet kitölteni.

A felmérés első szakaszában intézményi azonosítókkal (tokenekkel) lehetett részt venni a vizsgálatban a meghívott intézmények (szakmai szervezetek, felsooktatási intézmények) érintett kollégái számára - többen már ebben a minoségükben találkozhattak is a kérdőívvel. Szeretnénk azonban, ha nem csak a „hivatalos” informatikus társadalom tagjai vehetnének részt, hanem mindazok, akik nem tartoznak a fenti körbe, de tevékenységük, elhivatottságuk alapján informatikusnak tartják magukat, vagy informatikus kollégáik irányítójának. Külön érdekessége lehet a felmérés eredményének, ha a két nagy csoport tagjainak véleménye eltér egymástól.

A kérdőív ezért nyitottá vált bármely magyar informatikus számára, aki korábban nem töltötte ki azt intézményi keretek között. Címe:
http://vortex.uvt.nl/survey

A vizsgálat neve: IT Professional survey
A kérdőív neve: BROAD"

idézet OFF

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása