A Twitterre költöztek és élvezik

2010. február 22. 19:50 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A vajonkik újabban egyre sűrűbben teszik tiszteletüket, és terítik kéretlen levélszemetüket, kártevővel terhelt linkjeiket a közösségi portálokon, többek közt a nagy forgalmú Twitteren is.

Mint azt az Adathalászni könnyebb, mint csajozni című cikkből is láthattuk, egy közösségi oldalon éppen az a jó, hogy az ott lévők kevésbé gyanakvóan jobban megbíznak a küldeményekben, a linkekben. A Hancu féle történet pedig mindennél jobban bizonyítja, hogy a social engineering történetek szépen működnek, száz barát négy nap alatt, és hasonló akciók mindig meghozzák a szükséges mennyiségű ismeretlenül is ismerős balekot. Persze ez a látatlanban visszaigazolom, ha Pamela Anderson feje van, mosolyog, a kamerába néz és nem iszik közben alkoholt című dolog csak egy mellék szál, a fő probléma inkább a tereppel van: egyre sűrűbben küldözgetnek itt mindenféle Canis mergat. A hétvégén például egész nagyüzem volt "Lol. this is me??", "lol , this is funny." és "Lol. this you??" üzenetekből.

Amik valljuk be, amúgy is sűrűn előfordulnak itten kérem tisztelettel, de ezúttal a bzpharma.net kínált twitter szerű hamis belépési oldalt, amely valójában adathalász link volt. Az account begépelése után még ál-bálna is jött, hogy "Twitter is over capacity". Vagyis ebben a kontextusban ez valamiféle Moby Dickes összeesküvés volt ;-), mindenesetre úgy tűnik, a megszerzett és kompromittált azonosítokról ezekután elkezdtek áradni a Viagrás kéretlen üzenetek is.

Persze attól sem kell mindig hanyatt esni, ha újabb követőnk akad. Aki ha már a korábbi cikkekben is említve egy csinos hölgyemény fotójával van felvértezve, még mindig vezethet a weblap linkje egy orosz társkereső oldalra, és meggyőződhetünk, nem az üzeneteink iránti kíváncsiág vezette, hanem az, hogy mi majd hátha kattintunk neki.

Nem könnyű tehát az egyre gyarapodó ocsút az értékes búzától elválasztani a Twitter mátrixában sem, és ráadásul a különféle közösségi oldalakon a rengeteg ismeretlen összetételű klub tagság ezt még megtetézve teljesen átláthatatlanná teheti. Ha ezt a klubban egyszer elmeséljük...

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása