Kulcs a lábtörlő alatt

2010. március 03. 21:20 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Már a Sarah Palin esetnél látszott, nem célszerű ész nélkül minden személyes adatot túlzottan ki tacepaozni a közösségi oldalakra.

Manapság, amikor az izraeli hadsereg azért fúj le egy tervezett akciót, mert egy katonája kibeszéli a twitteren a rajtaütés részleteit, nem lehet az sem meglepetés, hogy az óvatlan kitárulkozás nem célszerű viselkedési forma az interneten (sem). A Pleaserobme.com honlap egészen érdekes dolgot mutat meg: nagyon sokan interurbán realtime közvetítésként osztják meg életünk minden apró rezdülését a nagyérdeművel.

A mellékelt keresési javaslattal élve magunk is meggyőződhetünk arról, hogy éppen ebben a pillanatban is milyen sokan közlik a pillanatnyi helyzetüket. Nem kell GPS vagy okostelefon póráz a munkaadónak, de a betörők is minden bizonnyal örülnek az ilyen nüanszokra kihegyezett részletes online közvetítésnek, mert frankón látszik, hogy lesz még idő kivinni a plazma Tv-t is a teherautóba. Pláne, ha még a "nyaralni mentünk Mallorcára, hurrá" kezdetű blogpostot is olvasták.

Ehhez képest öröm és bódottá, hogy Franciaországban már emberrablást - saját magunk ál elrablását - is megrendelhetjük potom 900 euró áron. Amiről a Rejtői életmű ismerőinek a Bradley Tamás visszaüt című örökbecsű klasszikusa kell, hogy eszébe jusson, ahol kiderül, hogy még az ilyen bombabiztosnak gondolt forgatókönyv is elsülhet balul.

Ha épp nem akarjuk elraboltatni vagy kiraboltatni magunkat, óvatosabban kéne a bárki által olvasható információkat magunkról csepegtetni.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

totasnick (törölt) 2010.03.25. 20:41:12

Szerinted hány ember kapcsolja össze a lakcímét a twitterével?
süti beállítások módosítása