A Twitter blokkolja a rosszindulatú linkeket

2010. március 19. 11:50 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Az e-mailben küldött kéretlen linkeknél mindig is veszélyesebbnek számítottak azok közösségi üzenetek vagy vagy bejegyzések, amelyben szintén hivatkozásokok szerepelnek, de mindenki úgy gondolja, ezek valamiért megbízhatóbbak. A rossz hír hogy ab ovo ez nem igaz, a jó hír, hogy a Twitter megpróbál tenni valamit ellene.

Úgy gondolták, hogy mivel a felhasználók már eleve óvatlanabbak a közösségi oldalakon, legalább a linkek tekintetében megpróbálják megelőzni a kártékony kódok terjesztését. Mostantól szűrik a hivatkozásokat, ami igen hasznos lehet, hiszen csak adathalász támadásból rengeteg indul innen, a további kártevőkről, trójaikról, kémprogramokról nem is beszélve. Előfordul az is, hogy hamis antivírus programra mutató linkeket küldenek Twitteren keresztül, és akinek nincs valódi védelmi programja vagy tapasztalatlan felhasználó, ebbe az utcába is be tud sétálni.

Remélhetőleg a linkek helyzete mostantól jobbra fordul, a felhasználók alapvető naívsága azonban továbbra is "kezelésre" szorul.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása