Céges spam, mert megérdemled!

2010. április 28. 12:35 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Vajon jó-e a magyar spamtörvény? Teheti fel a költöi vagy valódi kérdést az, aki elér az olvasásban a "törvényes cégneves spam" fejezethez. De persze lamentálhatunk azon is, hogy akár jó, akár rossz, betartják-e azt a szereplők egyáltalán, és ha igen, akkor miért nem.

Persze az is kérdés lehet, hogy ez a bizonyos törvény, amely a Spamwikiből idézve: "2009. március 1-én hatályba lépett 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: Grt.) módosítása alapján egyértelműen céges levélcímekre (például a info@cegnev.hu címre) előzetes engedély nélkül is küldhető reklám, de azt kérésre többé nem szabad megismételni. Ez a vállalati opt-out rendszer, mely gyakorlatilag megteremtette Magyarországon a törvényes spam típusát. " jól szolgálja-e az érdekeinket.

Nyilván a törvényalkotók sem úgy képzelték a szebb jövőt, hogy a korábbi Nagy Sándorok (Alexander the Great) helyett és után ilyen újabb fajta kéretlen címjegyzék árusok irkálnak majd az embereknek, és kéretlen levélben házalva árusítják céges címjegyzéküket, kicsit a "Diplomáciai védettség" jellegű somolygással orcájukon.

Mel Gibson azért akkor és ott megoldotta azt a helyzetet, amelynek felidézése most is bizsergetően jó érzéssel többek agyában ismét előbukkanhat ;-)

Elmélyült fejvakarás közben emellett az is felmerülhet, vajon a "rambosoft@" előtag az mennyire felel meg az "egyértelműen céges levélcímekre előzetes engedély nélkül is küldhető reklám" kitételnek.

Ezekután immáron egyetlen cégnek sem javasoljuk, hogy spamelkerülés céljábol mostantól furmányosan rambosoft@-ra változtassák a korábbi info@ vagy office@ cimüket, hiszen jól láthatóan ez sem segít ;-)

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Giraffe 2010.04.28. 14:30:14

Meg Gibson akkor és ott éppen nagyon agonizált. A problémát Danny Glover oldotta meg (Pillanatnyilag felfüggesztve!).

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2010.04.28. 18:47:49

Szia Giraffe!

Igazad van, most hogy mondod. Nagyon rég láttam már, de valami hajófenékben történt lövöldözés rémlik. De az útlevél lobogtatás szerintem mindenkinek egy emlékezetes momentum volt, gondolom a parlamenti mentelmi jog kapcsán is felidéződik néhanap :-)

Giraffe 2010.04.29. 10:05:21

:D És hányszor reagálnánk a legszívesebben Martaugh őrmesterhez hasonlóan ;)
süti beállítások módosítása