URL ellenőrzési weboldal indult

2010. május 31. 21:00 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Többször volt szó már a bejelentett támadó webhelyek kapcsán, hogyan is próbálja szűrni a temérdek kártékony linket a Google. Most ehhez a harchoz csatlakozott egy külön weboldal elindításával egy antivírus cég is.

Az F-Secure elindította a Browsing Protection-nak nevezett oldalát, ahol bármilyen URL vizsgálatát elvégezhetjük. Megnézegettük néhány linket, és talán gyorsabban reagáltak a Googlenél, az orosz kártékony oldalra mindenesetre máris riasztott.

Több antivírus termékben működik már kártékony linkeket nyilvántartó adatállomény, többek közt a NOD32 is tartalmaz ilyet.

A jövő várhatóan a kereső cégek és az antivirus gyártók közös adatbázisán alapuló szűrés lehet, így biztosítható lenne a védekezéshez szükséges egyre rövidebb reakció idő. 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása