Alig várom, hogy a tárgyaláson meg

2010. július 07. 17:33 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Kicsit furcsa hangvételű kéretlen üzleti ajánlat érkezett, amely kissé a "hazakísérhetlek? igen meg" típusú párbeszéd nyomait hordozza magán.

Már volt szerencsénk hasonlóan remek kéretlen üzleti ajánlathoz, akkor Patrick kapitány gondoskodott a jó hangulatról. Ezúttal Móka Miki helyett maga Mr. Peter Wong Tung Shun libbent ki középre, hogy a vendégeket táncával szórakoztassa. Levelének zavartalan elolvasásához csak annyi kellett, hogy átbillentsük a Cyrillic 1251-ről az olvasható ISO8859-2-be a karakterkódolást, és máris tovasuhantak a jerük, egzotikus lágyságjelek és egyéb orosz betűk.

"Üdvözletek és bókokat.
 
Én vagyok Mr. Peter Wong Tung Shun dolgozom a Bank of China Nekem van egy design üzleti értékben USD 22500000 méter át egy offshore számlára a segítséget, ha úgy kívánják.
 
Ha kérem a segítségét megvalósításában az ügylet, kívánom tenni 30%-a teljes pénzeszközök kártérítést a segítséget, de ha küldök neked minden tranzakciós információt átvételekor meg a választ.
Akkor vegye fel velem a magán e-mail: (peterhungsung@aol.com), és elküldi nekem a következo információkat dokumentációs célra.
 
1) név
2) aktuális lakcímváltozás
3) Privát telefonszámot,
 
Alig várom, hogy a tárgyaláson meg."

Pedig nem is akartuk hazakísérni ;-) Egy biztos: nem igazán javasolt a fenti gördülékeny mondat klisék könyvformátumban való kiadása és publikálása "Angol-magyar kereskedelmi levelezés és szófordulatok gyűjteménye az üzleti életben titkárnők számára" címmel. Továbbá jól láthatóan Hollandiában is vannak fertőzött spamterjesztő zombi gépek.

"Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta." A párhuzam részben itt is fennáll a kínai bank, a hongkongi emailcím, a holland IP és hússaláta helyett ezúttal orosz karakterek formájában.

Azt is tudjuk már korábbi tapasztalatainkból, hogy Leila esetében a vendégek határozott állásfoglalása hallgatásra tudta kényszeríteni, ilyenkor egy távoli sarokba kuporodott, és démoni érzékenységében megsértve, szomorúan pipázott. De mit kéne tenni egy ilyen Mr. Peter Wong Tung Shunnal, hogy mi is hallgatásra tudjuk őt kényszeríteni? Rejtély. Lehet hogy itt is csak egy ideges bennszülött zsebkése hozhatna hosszútávon üdvözítő megoldást. Addig is tűnődhetünk, vajon mire kell neki az USD 22500000 méter. Mindenesetre üzleti ajánlatokat továbbra is csak őstermelőtől.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gothmog 2010.07.08. 18:17:52

"Patrick Chan"tól naponta kapok legalább egy üzleti ajánlatot a kuka freemailes fiókomba. Tud valamit az arc, minden ajánlatát más címről küldi, csak a név ugyanaz. :DDD
süti beállítások módosítása