Közelg a perc, jön a Hacktivity 2010

2010. augusztus 25. 11:01 - Csizmazia Darab István [Rambo]

2010. szeptember 18-19-én kerül sor a Hacktivity 2010 konferenciára a Dürer kertben. Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciájára az eddigi regisztrációk alapján akár 2^10 fő is érkezhet, köztük sok külföldi, mivel idén először az előadásokat folyamatos szinkrontolmácsolás kíséri.

Két nap, 28 előadás, 2 workshop, 3 tréning, egy kerekasztal vita, Wargame, Capture the Flag, Hack the Vendor játékok 100.000 ft-os nyereményekkel, Wall of the Sheep, Hardver workshop Mitch Altman-nal, egész nap sör, hot-dog, pizza, jó beszélgetések, falmászás és este fergeteges buli. Körülbelül így lehetne leírni egy mondatban a legrégebbi hazai független IT biztonsági rendezvény 2010-es évi programját. Az esemény túlzás nélkül rendkívül sokszínű lesz. A szombati keynote speker nem más, mint Bruce Schenier Amerikából, aki a világ egyik leghíresebb IT-biztonsági szakértője. Bruce reggel nyitóelőadást tart, majd a nap végét is ő zárja azon a könyvbemutatón, ahol dedikálja HVG Kiadó és a Kancellár.hu Zrt. közös gondozásában magyarul is megjelent Schneier on Security című könyvét.

Vasárnapi keynote speakerünk "FX" Lindner a "Hogyan Lopjunk Kontinenst" hacker kultuszkönyv társszerzője, aki 2001-ben elsőként írt Cisco IOS Exploit-ot a világon.

Feltűnik ismét a színen Alexander Kornbrust Oracle guru, és egy vírusszakértő, Robert Lipovsky is ideérkezik az ESET laborból, Pozsonyból.

Idén a jogi előadók egy egész szekciót kitesznek, és 3 előadás erejéig bepillanthatunk az informatika hőskorába is. Téma lesz idén a wifi hotspot „használat”, az IT SEC Compliance, a password cracking és az egghunting is. Két workshop is színesíti a szakmai programot, ahol a szimpla prezentáció helyett az előadók által bemutatott technikák laptopokon azonnal kipróbálhatók lesznek.

Persze nem maradhat el a szokásos kikapcsolódás és buli sem, a kancellar.hu mászófallal készül, este pedig ismét lesz Balabit kontinens party italtúrával és rock koncertekkel. Örömmel jelentjük, hogy a szponzorok között az ESET neve is megtalálható. A biztonságos wifi infrastruktúrát a helyszínen a Biztribútor biztosítja, a technikai támogató pedig a SilentSignal lesz. További információk és előregisztráció szeptember 5-igwww.hacktivity.hu weboldalon.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása