Megjelent az ESET Cybersecurity for Mac

2010. november 17. 09:55 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Több más gyártó után az ESET is bemutatta a Macintoshok védelmére szánt programcsomagját, egy olyan terméket, ami még biztonságosabbá teszi az egyébként kevésbé támadott alternatív operációs rendszereket.

Az ESET Cybersecurity teljes körű védelmet kínál a Mac felhasználók számára az internetes kártevőkkel szemben. A szoftver nem csupán a Macintoshokra írt vírusokat állítja meg, de a Windows és Linux platformra készült kártevőket is, így megakadályozza, hogy a Mac felhasználók tudtukon kívül továbbítsák ezeket. 

A biztonsági programcsomag ugyanazt a heurisztikus ThreatSense technológiát kínálja, mint a windowsos ESET NOD32 Antivirus, így intelligens algoritmusok segítségével felismeri a legújabb kártevőket is, és alacsony erőforrásigényének köszönhetően nem lassítja le a számítógépeket. A Mac-es operációs rendszereket töredék annyi kártevő támadja, mint a windowsos gépeket, ez tény. Az adatok védelme azonban minden platformon fontos, hiszen a gépeken rajta vannak személyes dokumentumaink, fotóink és üzleti levelezésünk” - emelte ki Kiss Zoltán Gergő, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. szakértője. Az ESET Cybersecurity blokkolja az internetről érkező kártevőket és a fertőzött cserélhető adathordozókat. A felhasználók személyre szabhatják a kézzel indított víruskeresés mélységét, beállíthatják a víruskeresés idejét, valamint az átvizsgálni kívánt archívum méretét.

Az otthoni felhasználóknak szánt programcsomag 32 vagy 64 bites Intel® processzort igényel, és a Mac OS X 10.5.x (Leopard), valamint a Mac OS X 10.6.x (Snow Leopard) rendszereket támogatja. Az üzleti felhasználásra szánt változat ESET NOD32 Antivirus Business Editon for Mac OS X néven kerül forgalomba, és tartalmazza a központi menedzsment funkciókat is, melyek segítségével egyetlen konzolon keresztül, távolról konfigurálható az OS X és a Windows alapú gépek védelme a vállalati hálózaton belül.

Bővebb információ az otthoni felhasználóknak szánt termékről az alábbi linken érhető el: https://www.eset.hu/otthoni/cybersecurity. A vállalati felhasználóknak szánt termékekkel kapcsolatban az info@sicontact.hu e-mail címen lehet érdeklődni, a szoftverek próbaváltozata pedig letölthető az ESET magyarországi honlapjáról.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása