Jó hír Mikulásra

2010. december 06. 15:20 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Elege van abból, hogy minden nap csak a biztonságunkat fenyegető rossz dolgokról értesül? Unja már a nyomasztó híreket, miszerint megint újabb számítógépes kártevőt fedeztek fel, amely gonoszságban és pusztításban felülmúlja elődeit? Jöjjön hát most Mikulás nap alkalmából ezúttal valami szívderítőbb pozitívum.

Az amerikai hatóságok sikeresen letartóztatták a 23 esztendős Oleg Nikolaenkot (kár hogy a mai Miklós nap miatt nem Nikolai Olegenkonak hívták inkább, de sebaj), akit azzal vádol az FBI, hogy ő üzemeltette a Mega-D botnet néven közismert fertőzött számítógépekből álló zombihálózatot.

Egy FBI ügynök eskü alatt tett részletes terhelő vallomást ellene, melyben a CAN-SPAM törvény megsértésével, valamint azzal vádolják, hogy együttműködött a tavaly év végen elítélt spamkirállyal, Thomas Lance Atkinsonnal.

A SecureWorks és az M86 Security munkatársai már 2008 óta folyamatosan nyomoztak a Mega-D botnet után. Mint emlékezetes, a 2008 évvégi McColo hoszting cég kitiltása következtében átmenetileg ugyan csökkent a botnetes aktivitás, de pár hónap múlva már sajnos nem volt érezhető a rájuk mért csapás áldásos hatása.

Reméljük, Karácsonykor is kapunk valami ajándékot és a piros betűs ünnepre való tekintettel megint letartóztatnak majd valamilyen jelentősebb botnet pásztort, hogy ezzel is megédesítsék a mákos bejglinket. Végül, de semmiképpen nem utolsósorban minden Kedves Olvasónknak teli puttonyt és gazdag Mikulást kívánunk az alábbi kis klippel!

 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leviske 2010.12.06. 21:17:41

Hát nem tudom, én olyannak nem tudok örülni, hogy valakit letartóztatnak, függetlenül attól, hogy mit tett.
süti beállítások módosítása