Windowst frissíteni=MENŐ

2011. január 05. 14:25 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A módját azonban érdemes helyesen megválasztani. Ez történhet kézzel indítva, futhat a háttérben automatikusan, de sosem úgy, hogy kéretlen email üzenetben kapjuk a ZIP állományt a biztonsági frissítéshez.

Kártékony levélmelléklettel érkező email terjed az internetizén, szerencsére nálunk csak azok lehetnek veszélyben, akik megfelelő színvonalú angol tudással rendelkeznek, amellyel akár egy Ice-T számot is meg tudnak érteni. Az üzenet egyébként látszólag Steve Lipner, a Microsoft egy biztonságért felelős igazgatójától érkezett - na persze, én meg vagyok az angol királynő meg E.T. egyszerre - és arról értesíti a nagyérdeműt, hogy egy ajajaj igen nagyon szerfelett fontos biztonsági patch érkezett, és legyünk olyan jók, hogy a mellékelt KB453396-ENU.zip nevű frissítést saját biztonságunk érdekében mihamarabb lefuttatjuk.

Persze az esetleges futtatás egy autorunos kártevővel gazdagít bennünket, ha esetleg nem rendelkeztünk naprakész vírusvédelmi programmal a számítógépünkön és egészséges gyanakvással a fejünkben.

Összefoglalva érdemes tehát alaposan megjegyezni, hogy emailben nem igazán érkezik Microsoft biztonsági javító folt, ezért azt megnyitni, sőt futtatni nem igazán hasznos szabadidős tevékenység - legalábbis amíg piros hó nem esik, magyarul sohasem.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.03.03. 16:53:38

vicces, pedig vannak akik még ennek is behasalnak...

Mondjuk a magyar felhasználók, nem csak azért védettek, mert nem tudják mit akar az ürge, hanem azért is, hogy láthatóan ez egy .enu patch és az ugye nem megy a magyarított rendszeren :)
süti beállítások módosítása