Valentin nap, én így szeretlek

2011. február 14. 15:40 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Az utóbbi tíz évben nem múlt el úgy a szerelmesek napjaként ismert februári dátum, hogy valamilyen kártékony kóddal ne próbálták volna megfertőzni a gépünket. Az, aki londoni fogadóirodákban már feltette a havi fizetését arra, hogy az idén az ilyen eléggé el nem ítélhető támadások elmaradnak, nos az semmiképp nem nevezhető az emberi természet komoly ismerőjének.

Az ünnepek közül ez egy igen súlyos időszak, remek alkalom a kártevőterjesztőknek, és remek alkalom a trójai vagy kémprogramra áhítózó nagyközönségnek ;-) Idén sem maradtak adósaink a kártevőterjesztők.

Ezúttal egy telefonon terjedő fertőzésről kaptunk híradást. A kéretlen MMS-ekben érkező love_mms.rar, amely egy telepíthető jimm2010.JAR nevű csomagot tartalmaz, amely szintén tartalmaz valamit: egy Trojan:Java/Jifake.A nevű trójai kártevőt. Különféle weboldalakon is megjelent már ez az állomány, nyilván ez pedig a mobilböngészés közben okozhat majd gondot.

A Sophos beszámolója pedig egy Kamasutra témájú fertőzött Powerpoint állományra hívja fel a figyelmet, amely fájl, vagy linkje szintén kéretlen emailben érkezhet hozzánk, és megnyitása egy hátsóajtót nyitó trójait ajándékoz nekünk a jeles nap alkalmából.

Kétféle ember van: aki a többieket csoportokra osztja, és aki nem aki megnyitja a kéretlen üzenetek mellékleteit, és aki nem. Jó lenne legalább az arányokon némileg javítani valahogy.

De hát amíg ilyen édi-bédi kutyuskák, csűcsörítő cuki szívecskék, ungyuri-bungyuri hörcsögöcskék érkeznek, mit lehet tenni? Úgy tűnik, sokakra lehet igaz a klasszikus Oscar Wilde-i mondás, miszerint: "Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem". Addig is használjunk naprakész vírusvédelmet és kéretlen üzenetek tekintetében ápoljunk szoros intenzív barátságot a Delete gombbal...

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása