És tessék: Osama után Kaddhafi

2011. október 24. 14:45 - Csizmazia Darab István [Rambo]

"Tessék, tessék, hölgyeim és uraim, Tisztelt nagyérdemű közönség, csak tessék tessék! Itt látható a világhírű diktátor, a popzenész, az utolérhetetlen keresett terrorista vezető, itt haldoklik a nevezetes híresség, elsőrangú közeli videofelvétel, csak tessék, tessék!" Érdekes módon sokakat nem elrettent vagy elgondolkodtat ez a fajta vándorcirkuszi visszás mentalitás, hanem éppen hogy vonz, és kattintásra ösztönöz.

Felejtéstudományi megbízottunk jóvoltából ismét megerősíthetjük azt a közkeletű bölcsességet, miszerint "azok, akik nem tanulnak a múltból, arra ítéltetnek, hogy megismételjék azt". Hát most majd jól kiderül, ki hogy is áll a leckéjével.

Több mint, két esztendeje már, hogy Osama Bin Ladennel kapcsolatos kéretlen üzenet érkezett a postaládákba. "Figyelem!Olvasd el,fontos!!!!!! Az elkövetkezendő napokban E-mail útján képeket küldhetnek, melyen Osama Bin-Laden vagy felakasztva látható, vagy elfogása látható." Nos ezúttal sem ültek a babérjaikon a kártevőterjesztők, már gőzerővel zajlik a Kadhafi ezredessel kapcsolatos Google keresési találatok mérgezése kártékony linkekkel.

Az első jelentések Portugáliából és Spanyolországból származnak, vagyis ez a kör a spanyol nyelvterületet vette célba, de a folyamat biztosan nem áll meg itt, ha külön magyar nem is lesz, az angol nyelvterületnek már biztosan reszelik a kódot. Szóval a keresések között feltűnik egy látszólag ismert brazíliai média linkje (Buenos dias:-), és azt ígéri, egy videot fogunk látni majd Kaddhafi haláláról. Ez is milyen már, hogy mindenki a másik halálát akarja látni a neten, node ne morogjunk, inkább nézzük, hova vezet mindez.

Nos, nem a beígért videóhoz, hanem a felhasználó tudta nélkül átirányítják a böngészőt egy dél-koreai weboldalra, ahonnan a Win32/Qhost nevű banki jelszólopó trójai család egyik tagja fertőzi meg a számítógépet. Nyilvánvaló, hogy az elfogásakor még élő, de aztán ismeretlen és rejtélyes körülmények között gyorsan elhalálozó diktátor esete nagyon is alkalmas egy kártevős kampányhoz, hiszen már alapból is mindenki kíváncsi, ám ezúttal a titok övezte végkifejlet erre is rátesz egy lapáttal.

Kíváncsiak leszünk, mi lesz majd Fidel Castro halálakor, milyen emailes, Facebookos, és egyéb csatornák fognak csak most, csak nekünk valamilyen halálos videót beigérni, mindenesetre annyi tanulságot le lehet vonni, hogy érdemes óvatosabban internetezni, legyen naprakész biztonsági internet security csomag telepítve a gépünkre, legyen NoScript böngészőben, legyen valamilyen feketelistás linkszűrő plugin, ne kattintsunk mindenre, továbbá éljen és virágozzék a brit tudósok szerint is a legmagasabb alkoholtartartalmú étel: a falra hányt borsó.

Mellesleg a múltkor emlegetett hamis Facebook értesítőből jött azóta pár újabb, volt az előző kísérlettel hajszál pontosan egyező is, de jött már új típusú tárgysorral is, szóval nem árt tudni, láthatóan rácuppantak a trükkre a kártevőterjesztők.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása