Itt a Super, hol a Super

2012. január 02. 11:00 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Kell-e nekünk Super Antivirus? A fenti kérdésre adandó rövid válaszunk körülbelül úgy szólna: nem. A hosszú válasz pedig: köszönjük nem kell, nem kell.

De miért is nem kell nekünk valami, ami mellesleg még szuper is? Hát ha ez a dolog egy hamis antivirus, akkor hívhatják bárminek, lehetne a neve akár "Legyen 10% az ÁFA - Antivirus" is, a lényeg hogy ez egy megtévesztő program. Vagyis jól láthatóan nem álltak le a kártevőterjesztők ezzel a módszerrel, ez egy igazi neverending story. Hiába jöttek azóta új trükkök, a régiek is folyamatosan jelennek meg új köntösben.

Nem is nyújtjuk hosszú lére a témát, aki bármilyen rejtélyes okból kifolyólag esetleg igennel voksolt volna a Super Antivirus & Internet Protection Suite-nak nevezett megoldásra, az a mellékelt linkeken található eltávolítási útmutatókban lelhet segítséget gépe megtisztításához, vagy pedig bármilyen valódi antivírussal is mentesíthet.

A tanulság pedig továbbra is annyi, hogy a Boldog Új Évben is csak megbízható helyről, megbízható antivírus alkalmazást használjunk. Nem olyan nagy ez a fejlesztői kör, hogy a valódi programok között hetente eladdig ismeretlen vadonatúj világverő résztvevő jelenjen meg. Azt pedig, hogy valóban létező és valódi antivírussal van-e dolgunk, még a gyakorlatlanabbak is könnyedén, például a VirusTotal oldalon is ellenőrizhetik.

Ha pedig a felhasználók egyszer s mindenkorra megjegyzik, hogy a tipikusan kéretlenül települő, webes böngészés közben ismeretlenül riasztást adó, és a "vírus" eltávolításért pénzt kérő alkalmazás sosem az, aminek látszik, akkor onnantól már névfüggetlenül nyert ügyük van.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása