Bréking: trükkös videó a Facebookon

2012. február 01. 20:15 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Szellemes írásunkban arról számolunk be, hogy valami zajlik odakint, itt egy újabb, már szinte közhelyszerű kihagyhatatlanul érdekes, ezt feltétlenül látnunk kell típusú "Ghost ?" nevű videó, amire ha valaki lájkol, a vírusirtó blokkolhat.

Szellemek pedig nincsenek - mondhatnánk, trükkös "You must see" típusú videók azonban annál inkább. A borzongatást ezúttal egy talán az Átok című moziból vett? részlet szolgáltatja a www.liketolike.mobi/youtube.com/ weboldalon.

Előtte kéretlen reklám ablakok érkeznek különböző témákban, ahol vicces módon az ablak becsukási X-re kattintva nem becsukja azt, hanem azért is új lapon megnyitja a reklám oldalt - ekkor már sikerül pár keresetlen szót sziszegni a fogaink közül. Kintről a videóra kattintva simán a böngészőből nem is indul el, hanem előtte mindenképpen Facebook bejelentkezést kér.

Magunk közt szólva, ha egy idegen weboldalon a Facebook accounttal kellene belépni, vagy előre lájkolni ahhoz, hogy valamilyen tartalmat, vagy akár videót láthassunk, az nem igazán tanácsos. Mint ahogy egyéb esetekben meglévő accontunkkal való "könnyített" belépési lehetőség egy harmadik helyszínen sem. Minden helyen legyen csak szépen külön account, különböző jelszó, ne adjunk önként magas labdát senkinek.



De visszatérve erre a videóra, ha valaki lájkolta, akkor NOD32 esetén riasztást kapott rá, illetve egészen pontosan nem is kártevőt jelzett, hanem a webhely linkjét ítélte gyanúsnak, és azt blokkolta. A délutáni 15-20 ezres érdeklődés mindenesetre estére már lecsengett, és mindössze sima kétjegyű 10-es nagyságrendre apadt.

Ha később esetleg lesz ezzel kapcsolatban további érdemi információ, mi okozta, miért okozta, akkor majd jól bekommenteljük ide, illetve ezzel kapcsolatban a ti érdekes kommentjeiteket is várjuk nagy szeretettel.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2012.02.03. 08:59:36

Megjött a víruslaboros srácok levele, amelyben megerősítik, hogy nem vakriadó, hanem valóban egy kártékony script, egy clickjacking csalás része volt ez.

"The malware is a script: JS/TrojanClicker.Agent.NCD.Gen trojan The webpage is a auto-like clickjacking video site. The authors make it probably with intention to get huge amount of visitors by all mean, so they can gain profit from advertising or promoting various services."

mCucc 2012.02.22. 09:53:26

Aki azért mégis meg szeretné nézni a videót, az a Youtube-ra menjen.

www.youtube.com/embed/6_VmojhxfP8
süti beállítások módosítása