A játék neve: E.R.A.R.

2012. május 30. 12:45 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Megjelent az ESET hamis antivírusokat eltávolító ingyenes segédprogramjának legfrissebb verziója. Segítségével egyszerűen szabadulhatunk meg a sokszor rengeteg állományból, tucatnyi bejegyzésből és összetevőből álló, pénzt zsaroló álvírusirtóktól.

Ha össze kellene számolni, hányszor volt itt már szó hamis antivírus kártevőkről (scareware), akkor komoly bajban lennénk, mindenesetre egyezzünk ki döntetlenben, szóval sokszor. Volt olyan alkalom, amikor a névváltozatok burjánzásáról és az alap szisztéma működési elvéről értekeztünk.

Más alkalommal szóba került, hogy időnként szándékosan meglévő termékekhez hasonló neveket kapnak, nem feledkeztünk meg arról sem, mennyi pénzmag kerül mindezzel a kártevőterjesztők asztalára, no és írtunk azzal kapcsolatban is, hogy vélhetően banki félrenézés nélkül nem virágozhatna ennyire ez a "csodálatos" üzletág.

Ezúttal azonban annak a segédprogramnak az okán jelentkezünk, melyet a NOD32 antivírus készítői jelentettek meg, ugyanis a mentesítés sok esetben nehézkes, sok komponenst érintő fáradságos és összetett folyamat. A mostani külön 32 és 64 bites változatban is létező új 1.0.1.0d. verziószámú ESET Rogue Applications Remover (E.R.A.R.) Windowsos alkalmazás felismeri a hamis antivírusok jelenlétét, és futtatása során sikeresen takarítja ki a rendszerünből a sokszor rengeteg különálló fájlt, Registry bejegyzést, indító parancsot, temp állományt és a zárolt, emiatt hagyományos módon törölhetetlen kártékony komponenst.

A 32, illetve 64 bites ESET Rogue Applications Remover programok közvetlenül a gyártó weboldaláról tölthetőek le.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása