Érezd a ritmus, vedd át az ütemet II.

2012. június 15. 11:15 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Dübörög a weblapról egy üzenet, és ez bizony már egy megváltozott üzenet. Ha valaki korábban is ellátogatott az Apple oldara, és ott szemügyre vette a "Miért fogjuk szeretni a Mac-ünket?" marketing kérdésre adott válaszokat, mást láthatott ott, mint most.

Ami persze egyáltalán nem baj, sőt vártuk is, inkább az lenne a gond, ha a bekövetkezett változások ellenére is ragaszkodna valaki az elavult véleményéhez. Cluley bácsinak ezúton is köszönjük, hogy éles szemével észrevette, számítunk rád a jövőben is :-). Most pedig Wayback időmasinánk hátára pattanva elolvassuk azt a már nem látható üzenetet, amit korábban találtunk volna a "/www.apple.com/why-mac/better-os/" aloldalon:


"It doesn’t get PC viruses. A Mac isn’t susceptible to the thousands of viruses plaguing Windows-based computers. That’s thanks to built-in defenses in Mac OS X that keep you safe, without any work on your part." Magyarán itt nincsenek vírusok, mint a Windows alapú gépeken, köszönhetően a beépített védelemnek, ami biztonságban tart minket anélkül, hogy ezért bármit is kellene tennünk.


A friss állapotban már ez látható:
"It’s built to be safe. Built-in defenses in OS X keep you safe from unknowingly downloading malicious software on your Mac." Vagyis a rendszert úgy alakították ki, hogy az biztonságos legyen. A beépített védelemnek köszönhetően az OS X folyamatosan véd a rosszindulatú szoftverek letöltése ellen. Mióta ha nem is klasszikus vírusok, de trójaik már több lépcsőben is eredményes kirándulásokat tettek az OS X alatt, a kezdeti primitív hamis kodekletöltéstől kezdve egészen a több százezer gépet megfertőző botnetes hálózatig eljutva, azóta mégis érdemes lehet vírusvédelmi alkalmazást állítani az ajtóba.


Ide passzol a szolgálati közleményünk is, többen kérdeztétek a jövő heti lottószámokat, hogy van-e "elavulási" ideje a bétáknak? Nos ha valaki letöltötte és telepítette ezeket - például a 6.x-eket Windowsra vagy az ESET Cyber Security Pro bétáját Macre, akkor egy idő után valóban kaphatunk olyan üzenetet, hogy a licenc hamarosan lejár, ám nem kell aggódni. Amíg a termék béta stádiumban van, addig biztosan végig lehet ezzel a teszt kulccsal használni. Az időtartam általában a frissítésekkel érkezve automatikusan meghosszabbodik, illetve ha esetleg közben újabb letölthető béta verzió jönne, annak is lesz másik, de szintén ingyenes licenc kód - egészen a tesztelési fázis végéig.

Végül pedig az alábbi, Füles Évkönyvbe kívánkozó aprósággal zárjuk a hetet, és kívánunk kellemes hétvégét.  Vajon mi a hiba az alábbi képen? Kommentekben lehet ötletelni.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cworm 2012.06.15. 14:00:58

A kulcson nem megfordítva tükröződik az "Enter the password" felirat. :D (És szerintem a szög sem jó.)

atko 2012.06.15. 17:52:25

A mégse gomb azért durva! :-)
süti beállítások módosítása