Az ESET megkapta 74. VB100% díját

2012. augusztus 01. 11:54 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Az ESET sikeresen megszerezte 74-ik VB100% díját, amely ezúttal a Windows szervereken futó antivírus termékek megmérettetése volt. Emellett az AV-Comparatives teljesítmény tesztjén is elérte a legmagasabb fokozatnak megfelelő Advanced+ kategóriát, és ezenkívül kiérdemelte a VBSpam díjat is 99.5%-os szűrési eredményével.

Igazi rekord, hogy egy vírusvédelmi termék ennyiszer, szám szerint 74. alkalommal kapja meg a Virus Bulletin, az Egyesült Királyságban működő független és világszerte elismert laborjának VB100% díját. A VB100% díj igen komoly szakmai megbecsülést jelent, hiszen ezeken bár nincs semmifajta nevezési díj, igen szigorú vizsgálati módszereket alkalmaznak. A legutóbbi teszt Windows 2008 Server termékeken futó üzleti célú vírusvédelmi megoldásokat vizsgálta, és az ezen elért előkelő pontszámmal szerezte meg az ESET az újabb díjat.


Az ESET ezzel egy újabb értékes lépést tett a folyamatos sikeres szereplések felé, hiszen az elmúlt két esztendőben is töretlenül hozta a 12 díjat a legkülönfélébb tesztelési környezetekben. Mint azt Juraj Malcho, az ESET kutatási igazgatója megjegyezte, "az ESET az egyetlen olyan biztonsági cég, amely immár az 53. díját éri el megszakítás nélkül. A viruslabor kutatóinak, és a szoftver fejlesztőinek köszönhetően továbbra is sikeresen megfelelünk a hatékony felismerési arány és az emellett elvárt alacsony hamis riasztások szigorú szakmai követelményeinek minden jelentős szoftverplatformon."


Egy másik vizsgálatban pedig az ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server érdemelte ki szintén a Virus Bulletin berkein belül az úgynevezett VBSpam díjat. A kéretlen levélszemét 99.5%-os hatékonysága markáns teljesítmény a most debütáló ESET részéről - emelte ki a Virus Bulletin értékelésében. Az antispam termékek között a megbízhatóan magas felismerési ráta melletti alacsony hamis pozitív eredményével az ESET Mail Security motor remekül vizsgázott.


Végül, de nem utolsó sorban egy újabb AV-Comparatives teljesítmény tesztet is jól teljesített az ESET Smart Security 5 termék, amely sikeresen megszerezte az AV-Comparatives Advanced+ minősítést, és ezzel egyúttal a mezőny első három helyezettje közé is került.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása