Kártékony antivirus linkek - villám őrjárat 6.

2012. augusztus 31. 11:50 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Egyfajta röpke "Link Patrol" keretében teszünk időnként kisebb őrjáratot hamis antivírusok, a hamis antivírust terítő linkek nyomában, különösebb sallangok, terjedelmesebb tiszteletkörök nélkül. Mai programunk az abszolút  naprakészség jegyében nem más, mint a Win 8 Security System.

Akik régi olvasói a blognak, azok egyfelől tudják, őrjáratunk több-kevesebb rendszerességgel tűz tollhegyre hamis antivírus programokat, de emellett talán még arra a posztra is emlékezhetnek, amely a még nem is létező Foxit for Mac alkalmazás letöltéséről szólt, "természetesen" kártevőre mutató linkekkel, "Még nem is létezik, de mi már letölthetjük" címmel.


Mindenesetre akik eddig valamilyen rejtélyes okból fájdalmasan hiányolták a kifejezetten Win8 névvel illetett és alá szánt ál antivírusokat, most letörölhetik a könnycseppeket a szemük sarkából, mert tadaaaam, végre valahára ez is megérkezett ;-)


Bár a Windows8 végleges megjelenésének dátumát október végére saccolják, máris találkozhatunk a Win 8 Security System programmal. Ebben persze sok örömünk nem lesz, és nem is látványos fejlesztések eredményével szembesülünk, hanem csak a szokásos gagyi hamis antivírus kinézettel, átcimkézve. Természetesen fertőzéseket talál, felajánlja a mentesítést, persze szigorúan csak fizetés után: "Activate your copy right now and get full realtime protection with Win 8 Security System!".


Friss kártevőhöz friss uninstall guide is tartozik, a normál vírusirtók ugye elvileg felismerik, a kártékony komponenseket törlik is, ám a teljes takarításhoz - vagy ha valakinek nincs semmilyen antivírus a gépén és múlhatatlanul szeretne kézzel babrálni - lépéséről lépesre végigvezetett takarítási metódusok is rendelkezésünkre állnak a neten. Ami még kicsit izgalmasabbá teszi ezt a programot, hogy beállít egy kártékony proxy szervert is, így tisztításkor hogy a netet elérhessük, ezt is ki kell szedni, no meg persze az ilyenkor szokásos Registry teleszemeteléssel is meg kell küzdeni. A könnyebb eltávolíthatóság miatt esetleg előbb használhatjuk a "8F42D6E3-FD18" licenckulcsot, ami ugyebár nem mentesít még véletlenül sem, de legalább a riasztásokat megjelenítő ablakok abbamaradnak.


Zárni minden villám őrjáratunkat egységesen ezzel az univerzális okossággal fogjuk: "Soha ne használjunk és ne telepítsünk olyan programot, amelyre rákeresve a Google szinte összes találata „How to remove...” szófordulattal kezdődik."

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása