Készül az Adblock Plus Internet Explorerre is

2013. június 21. 13:35 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Az alternatívnak nevezett böngészők térhódítása ugyan idővel átrendezte a terepet, de az Internet Explorer jelenléte még mindig jelentős az olyan szereplők mellett, mint a Firefox vagy a Chrome. Ezúttal a reklámblokkolásban erősíthetnek az IE hívők, a fejlesztők blogjukon számoltak be a projektről.

Az Adblock Plus for Internet Explorer termék fejlesztése zajlik, ahol külön jó hír lehet, hogy még az IE 6-os verziójával is kompatibilis. Bár még vannak bugok, de az első tesztek nagyon biztatóak, például már szépen lehet blokkolni a YouTube videók lejátszása közben megjelenő reklámokat. Az Adblock Plus program automatikusan elindul, amint az Internet Explorert futtatják, és a kitűzött célok közt az is szerepel, hogy folyamatosan és automatikusan frissíthető legyen. A magyarok általában leggyakrabban a "szabadidő" kategóriájú hirdetésekre kattintanak, de a médiafogyasztás - például videonézés - közbeni, csak külön kattintgatással lelőhető kéretlen reklámokat utálják.

A kezdeti stádiumban a fejlesztők a fórumukba várják a jelzéseket, észrevételeket, kérdéseket, és ami még további kedvező hír lehet, hogy állítólag az Androidos verziót is hamarosan el fogják készíteni. A privátszférát és a reklámokat egyaránt érintő friss hír az is, hogy a Ghostery nevű böngészőkiegészítő viszont kettős ügynökként volt jelen a felhasználók gépein: a nyomon követést és reklámmentességet ígérő Evidonról ugyanis nemrég az derült ki, hogy mindeközben a működés során begyűjtött információkat, statisztikákat a hirdetőipar szereplői számára is árulja

Emiatt tehát azt is érdemes megjegyezni, hogy a böngésző kiegészítők nem különböznek a hagyományosan telepített programoktól abban a tekintetben, hogy itt is a bizalom, és az előzetes tájékozódás szükséges a biztonságtudatos telepítéshez, használathoz.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása